RadioVisie

  • .
    .

Qmusic gaat dagelijks extra uur ‘Fout’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie ‘het wereldje’ van nabij volgt, zal niet echt veel nieuwe zaken ontdekken in dit stukje. Al helpt het natuurlijk wel om de eerdere programmawissels, die ‘tussendoor’ bekend werden, nog eens op één enkele lange rij te zetten. Kwestie van het overzichtelijk te houden. Onder andere… en de foto’s zijn leuk.

Na zes weken Q-Hotspot in Oostende, zet Qmusic aanstaande maandag 31 augustus het radioseizoen in met een bijgespijkerde programmatie. Luisteraars kunnen vanaf volgende week wakker worden met het duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (06:00 – 09:00 uur). Daarna mogen ze nog een uurtje doorgaan, maar dan met ‘Het Foute Uur’ tot de klok van tienen. Het nieuw samengestelde duo Sam De Bruyn en Vincent Fierens neemt van maan- tot en met donderdag de avondspits over (16:00-19:00 uur). Op vrijdag moet ze overuren kloppen, want pas om 21.00 uur mogen ze naar huis.

Dorothee Dauwe & Maarten Vancoillie
San De Bruyn & Vincent Fierens

Het extra uur van Maarten & Dorothee

Vorige jaren werden de luisteraars op vrijdagavond getrakteerd op een uur foute muziek, maar het nieuwe radioseizoen van Qmusic zal een tikkeltje ‘fouter’ klinken. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe houden de luisteraars vanaf volgende week tot 10:00 uur gezelschap, met vanaf de klok van negenen ‘Het Foute Uur’.

“Samen met de luisteraars trotseren we de ochtendrush en overlopen we het belangrijkste nieuws van de dag. Maar we wilden iets extra doen. We voelden dat Het Foute Uur een uitlaatklep was voor onze luisteraars, een moment waarop ze even alles kunnen losgooien. Dus waarom niet elke dag na de ochtendshow een fout uur inlassen?”, aldus Maarten en Dorothee.

Werken op vrijdag tot 21.00 uur

Sam De Bruyn en Vincent Fierens vormen het gloednieuwe duo in de avondspits tussen 16:00 en 19:00 uur. Op vrijdag hebben ze extra plannen. Van 14:00 tot 18:00 uur zal Vincent Fierens de ‘Q-Top 40’ presenteren, de lijst met de grootste hits van het moment. Nadien zorgt Sam De Bruyn tot 21:00 uur dat iedereen op een fijne manier het weekend kan inzetten. “In de zomer sloot ik met ‘De Hotspotter’ elke dag af met een apero en zalige muziek. Die vibe trek ik vanaf nu gewoon door op vrijdagavond. Goede muziek, leuke luisteraars en eens goed samen klinken op het weekend”, vertelt Sam.

Maureen Vanherberghen
Sean Dhondt

En verder in het najaar

Maureen Vanherberghen probeert de luisteraars ‘s middags (12:00-13:00 uur) een extra boost te geven met powerplaten. Op vrijdag maakt ze er zelfs een XL-versie van, want dan presenteert ze een uurtje langer (12:00-14:00 uur). Sean Dhondt blijft van maandag tot en met donderdag op zijn vertrouwde plek zitten (13:00 – 16.00 uur).

Tijdens de week staat Vincent Vangeel extra vroeg op (04:00-06:00 uur), neemt Matthias Vandenbulcke de voormiddag voor zijn rekening (10:00-12:00 uur) en maken Marie Monballiu (maan-tot vrijdag: 19:00-22:00 uur) en Jana De Wilde (maan- tot vrijdag: 22:00-00:00 uur) radio tijdens de late avonden.

In het weekend presenteert Sarah Mylle de ochtenden (zaterdag en zondag: 07:00-10:00 uur), geeft Felice Dekens de veertig grootste hits van het moment mee op zaterdag (10:00-13:00 uur), loodst Loïc Thaler de luisteraars door de zondagvoormiddag (10:00-13:00 uur) en zet Jolien Roets de zaterdagavond in met Hot-n-Fun (19:00-21:00 uur).

En toen kon er niks nog ‘fout’ gaan.

° Foto bovenaan – credits: Helena De Ruyter

Jolien Roets, Vincent Vangeel, Matthias Vandenbulcke, Marie Monballiu, Jana De Wilde, Felice Dekens, Loïc Thaler


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx