fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Qmusic gaat dagelijks extra uur ‘Fout’

Wie ‘het wereldje’ van nabij volgt, zal niet echt veel nieuwe zaken ontdekken in dit stukje. Al helpt het natuurlijk wel om de eerdere programmawissels, die ‘tussendoor’ bekend werden, nog eens op één enkele lange rij te zetten. Kwestie van het overzichtelijk te houden. Onder andere… en de foto’s zijn leuk.

Na zes weken Q-Hotspot in Oostende, zet Qmusic aanstaande maandag 31 augustus het radioseizoen in met een bijgespijkerde programmatie. Luisteraars kunnen vanaf volgende week wakker worden met het duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (06:00 – 09:00 uur). Daarna mogen ze nog een uurtje doorgaan, maar dan met ‘Het Foute Uur’ tot de klok van tienen. Het nieuw samengestelde duo Sam De Bruyn en Vincent Fierens neemt van maan- tot en met donderdag de avondspits over (16:00-19:00 uur). Op vrijdag moet ze overuren kloppen, want pas om 21.00 uur mogen ze naar huis.

Dorothee Dauwe & Maarten Vancoillie
San De Bruyn & Vincent Fierens

Het extra uur van Maarten & Dorothee

Vorige jaren werden de luisteraars op vrijdagavond getrakteerd op een uur foute muziek, maar het nieuwe radioseizoen van Qmusic zal een tikkeltje ‘fouter’ klinken. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe houden de luisteraars vanaf volgende week tot 10:00 uur gezelschap, met vanaf de klok van negenen ‘Het Foute Uur’.

“Samen met de luisteraars trotseren we de ochtendrush en overlopen we het belangrijkste nieuws van de dag. Maar we wilden iets extra doen. We voelden dat Het Foute Uur een uitlaatklep was voor onze luisteraars, een moment waarop ze even alles kunnen losgooien. Dus waarom niet elke dag na de ochtendshow een fout uur inlassen?”, aldus Maarten en Dorothee.

Werken op vrijdag tot 21.00 uur

Sam De Bruyn en Vincent Fierens vormen het gloednieuwe duo in de avondspits tussen 16:00 en 19:00 uur. Op vrijdag hebben ze extra plannen. Van 14:00 tot 18:00 uur zal Vincent Fierens de ‘Q-Top 40’ presenteren, de lijst met de grootste hits van het moment. Nadien zorgt Sam De Bruyn tot 21:00 uur dat iedereen op een fijne manier het weekend kan inzetten. “In de zomer sloot ik met ‘De Hotspotter’ elke dag af met een apero en zalige muziek. Die vibe trek ik vanaf nu gewoon door op vrijdagavond. Goede muziek, leuke luisteraars en eens goed samen klinken op het weekend”, vertelt Sam.

Maureen Vanherberghen
Sean Dhondt

En verder in het najaar

Maureen Vanherberghen probeert de luisteraars ‘s middags (12:00-13:00 uur) een extra boost te geven met powerplaten. Op vrijdag maakt ze er zelfs een XL-versie van, want dan presenteert ze een uurtje langer (12:00-14:00 uur). Sean Dhondt blijft van maandag tot en met donderdag op zijn vertrouwde plek zitten (13:00 – 16.00 uur).

Tijdens de week staat Vincent Vangeel extra vroeg op (04:00-06:00 uur), neemt Matthias Vandenbulcke de voormiddag voor zijn rekening (10:00-12:00 uur) en maken Marie Monballiu (maan-tot vrijdag: 19:00-22:00 uur) en Jana De Wilde (maan- tot vrijdag: 22:00-00:00 uur) radio tijdens de late avonden.

In het weekend presenteert Sarah Mylle de ochtenden (zaterdag en zondag: 07:00-10:00 uur), geeft Felice Dekens de veertig grootste hits van het moment mee op zaterdag (10:00-13:00 uur), loodst Loïc Thaler de luisteraars door de zondagvoormiddag (10:00-13:00 uur) en zet Jolien Roets de zaterdagavond in met Hot-n-Fun (19:00-21:00 uur).

En toen kon er niks nog ‘fout’ gaan.

° Foto bovenaan – credits: Helena De Ruyter

Jolien Roets, Vincent Vangeel, Matthias Vandenbulcke, Marie Monballiu, Jana De Wilde, Felice Dekens, Loïc Thaler


Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Halen fans Bab Buelens terug bij Qmusic?

Drie weken lang, begonnen op 29 juni, mocht Bab Buelens (foto bovenaan) samen met Vincent Lees verder

Erwin Deckers moet Qmusic opblinken (video)

De twee belangrijkste mediaspelers in Vlaanderen worden al een tijdje geconfronteerd met een gelijkaardig probleem; Lees verder

Qmusic: Vincent gaat, Bab wordt Sarah (video)

Vroege vogels en ochtendmensen zullen haar vandaag voor het laatst op de radio gehoord hebben. Lees verder

Qmusic: najaar start met stoelendans

De Vlaamse versie van Qmusic houdt na de zomer een stoelendans, zo bericht vandaag de Lees verder

Qmusic opende de Q-Hotspot in het Oostendse groen

Het Qmusic-duo Vincent Fierens en Bab Buelens (foto Qmusic) gaf vanmorgen het startschot van de Lees verder

Het Geluid van Qmusic bracht 44.100 euro op

Na 441 pogingen is 'het openen van een plooimeter' gevonden Bijten op een flesje appelsap, Lees verder

2009: De nieuwe Q-song is er (audio)

Liedjes over radio worden wel eens vaker opgenomen door de grootste artiesten. Denk maar aan Lees verder

2002: Qmusic en de CIM-cijfers (audio)

"Wij zijn zeer tevreden met deze CIM-cijfers. Zij bevestigen de uitstekende start van Qmusic. Onze Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, hitlijst
Nieuw multimedia talent bouwt verder aan ZTACK

MNM: ‘Jongeren zoveel mogelijk betrekken’

Het is vandaag 25 augustus… 1974 (audio)

Het radiodagboek van 25 augustus – 238 (audio & video)

Blad 583: Sounds, tunes, Dieter, Theo, Tessa (video)

StuBru: 7 selectors delen elke avond hun favoriete muziek (video)

Sluiten