RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Nederland: Qmusic doopt Q-college om tot Qmusic Academy

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Qmusic is in Nederland een nieuw opleidingstraject begonnen: ‘De Qmusic Academy’. Het vervangt het ‘Q-college‘ en richt zich op een bredere doelgroep. Iedereen die een serieuze toekomst als stem op de radio of in een podcast ambieert, kan zich aanmelden voor een plekje.

DJ’s Marieke Elsinga, Kai Merckx, Joost Swinkels en Stephan Bouwman, allemaal startten ze bij het ‘Q-college’ en allemaal zijn ze vandaag de dag nog steeds te horen op Qmusic. Maar daarnaast zijn er ook heel veel mensen afgevallen. Toch bewijst het initiatief zich al sinds de start in 2010 als belangrijke kweekvijver voor radiotalent. Nu gaat de naam en het bijbehorende lesprogramma veranderen.

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: “Waar voorheen specifiek naar jong deejay-talent gezocht werd, gaan nu ook de deuren open voor sidekick-talenten, deejays en podcastmakers van alle leeftijden. Tijdens de lesdagen leren zij onder meer over personal branding, stemgebruik en interviewtechnieken. Het traject is laagdrempelig en gemakkelijk te volgen naast andere werkzaamheden of studie.

Met de Qmusic Academy slaan we een nieuwe weg in met ons opleidingsprogramma. We zijn nog steeds op zoek naar jong deejay-talent, maar we kijken ook breder dan dat. Een moeder van pubers die altijd al sidekick wilde worden, of iemand die de stem wil worden van een zelfbedachte podcast: ook deze mensen kunnen zich nu opgeven. In de afgelopen jaren zijn we vanuit Qmusic steeds meer audiocontent gaan maken en daarom is het nu een goed moment om onze horizon in de opleiding te verbreden.

Aanmelden kan tot en met 16 april, daarna begint het selectieproces, de lessen starten in mei en beslaan tien vrijdagavonden en tien zaterdagen.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx