fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Qmusic-dj’s ontsnapt uit Q-Escape Room (video)

Het is hen gelukt. Na 96 uur zijn Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Oosterlinck, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe vanmorgen ontsnapt uit de Q-Escape Room op de Grote Markt in Antwerpen. Vijf dagen en vier nachten deden ze erover om de muzikale code te kraken en leefden ze 24 op 7 samen.

De oplossingen van de muzikale fragmenten waren ‘Dear Mr. President’ van P!nk (voor Wim), ‘Instagram’ van Dimitri Vegas & Like Mike (voor Inge), ‘Leef’ van Mozaiek & Walter Grootaers (voor Sam), ‘Locked Out Of Heaven’ van Bruno Mars (voor Dorothee) en ‘Mambo No. 5’ van Lou Bega (voor Maarten). “De eerste editie van de Q-Escape Room van Qmusic was meteen de langste en de grootste ooit”, vertelt Robin Vissenaekens, programmadirecteur Qmusic. “Niemand heeft ooit langer dan 96 uur in een escape room gezeten en daar 24 op 7 in geleefd.”

Afgelopen maandag gingen Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee de Q-Escape Room binnen en kregen ze vijf ultrakorte muzikale fragmenten te horen, meteen hun muzikale code die ze moesten kraken. Aan de hand van puzzels en raadsels moesten ze te weten komen om welke vijf nummers en welke artiesten het ging.

Luisteraars en bekende Vlamingen hielpen mee

Het vijftal kreeg veel hulp van de luisteraars om de oplossingen te vinden. “Wat een ervaring! Zonder hen was het nooit gelukt”, zuchtte Maarten opgelucht. “Na een tijd denk je dat alles een hint is en verlies je de focus, maar onze luisteraars hielden ons op het juiste spoor. Door 24 op 7 met elkaar te leven, leer je je collega’s trouwens pas écht kennen.” (lacht)

Zo kwam onder andere luisteraar Annick tien uur lang mee puzzelen en trok Ine naar de Zoo van Antwerpen, waardoor Dorothee twee nieuwe tips kreeg. Ook kwamen heel wat luisteraars gisteren kledingstukken brengen die Maarten nodig had om zijn muzikaal fragment te raden. Duizenden stuurden ook een bericht via de Q-app om te helpen.

Naast het radiomaken en het zoeken naar de oplossingen waren er ook momenten van plezier. Zo belde Roos, het dochtertje van Wim, hem onverwacht op voor ze naar school vertrok en kregen Sam, Inge, Maarten en Dorothee bezoek van het thuisfront. Wannes, de man van Sam, bracht samen met hun hond Shiva een bezoek aan de Q-Escape Room, kwamen de vriendinnen van Inge haar steunen, mocht Maarten even knuffelen met zijn twee kinderen Leon en Elle, en kwam Qmusic-collega en vriend van Dorothee haar lievelingseten brengen: pistolets met préparé.

De Q-Escape Room werd massaal gevolgd

Ook heel wat bekende Vlamingen kwamen het vijftal een hart onder de riem steken. Zo bracht VTM-kok Loïc op de eerste dag een tip mee, fietste Niels Albert de laatste loodjes op de hometrainer, zong Andy Peelman de recentste versie van het liedje over honden, Clouseau deed hetzelfde met ‘Daar Gaat Ze’ en sprong Katrijn uit de eerste editie van ‘Big Brother’ uit een houten kist.

De live stream op de website, waarbij iedereen continu kon meekijken hoe het de dj’s verging, zag het bezoek vervijftienvoudigen (+1442%) in views en verelfvoudigen (+1048%) in bezoekers ten opzichte van een normale periode. Het aantal websitebezoekers nam ook met 58% toe, het aantal pageviews zelfs met 93%, ten opzichte van een reguliere week.

° Hoe de vijf er in slaagden om de codes te kraken, lees je hier in een zes pagina’s tellend, uiterst gedetailleerde pdf-file.


Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Q-music: Vijftal opgesloten in Q-Escape Room (video)

“Welkom in de Q-Escape Room. De deur blijft gesloten tot jullie samen met de luisteraars Lees verder

Vijf Q-dj’s voor onbepaalde tijd opgesloten (video)

Kunnen ze  de muzikale code kraken met hulp van de luisteraars? Qmusic-dj’s Sam De Bruyn, Lees verder

Dit was RadioVisie’s week 2 in 2020

Op zondagnamiddag fietst RadioVisie door het opmerkelijkste radionieuws van de afgelopen week, met alle links Lees verder

Qmusic draait vanaf morgen enkel op verzoek

Luisteraars kiezen elke dag van 06:00 tot 22:00 uur zelf de muziek Vorige week hoorden Lees verder

Qmusic nam afscheid van Lies Vandenberghe (video)

Het werd een emotionele ochtend op Qmusic gisteren, vrijdag 27 maart. Het presenterende ochtendtrio Sam Lees verder

Qmusic: ‘Blijf In Uw Kot!’ & RodeNeuzenDag boostpakket

https://www.youtube.com/watch?v=M0U55L7IqVM De maatregelen die genomen worden tegen corona hebben een impact op iedereen. In deze Lees verder

Extra editie van de Q-Top 1000 in Nederland

Qmusic plant in Nederland een extra editie van de Q-Top 1000. Speciaal vanwege de coronacrisis Lees verder

Katrien deelt pakkend verhaal op Qmusic (video)

Vanaf vandaag, maandag 23 maart, horen de Qmusic-luisteraars tussen 10:00 en 16:00 een nieuw radioprogramma: Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in deejays
Het radiodagboek van 17 januari – 017 (audio)

Het is vandaag 16 januari… 1976 (audio)

Het radiodagboek van 16 januari – 016 (audio)

Het is vandaag 15 januari… 1974 (audio)

Het radiodagboek van 15 januari – 015 (video)

Het is vandaag 14 januari… 1977 (audio)

Sluiten