fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Qmusic: De Foute Party in quarantaine (video)

De reden waarom het jaarlijkse Foute Feest van Qmusic dit jaar niet doorgaat, zullen we voor de gelegenheid maar eens overslaan, anders vallen we in een vervelende herhaling. Maar er is een alternatief op komst; de ‘Foute Party in Quarantaine’. Met, zoals gebruikelijk, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe als gangmakers.

Geen party in de Gentse Flanders Expo anno 2020, wel een feest waarbij heel Vlaanderen zou moeten dansen op vrijdag 26 juni. “We gaan een soort virtuele variant organiseren, die mensen thuis kunnen volgen via alle mogelijke kanalen. Iedereen zal vanuit zijn living, die een soort foute discotent moet worden, kunnen meefeesten”, luidt het op HLN.

“Er zijn nog zekerheden: we gaan weer een hele week foute nummers draaien op Qmusic, we hebben opnieuw ‘De Foute 528’ en we gaan uiteraard opnieuw aftellen naar de apotheose. Alleen gaan er nu veel meer gelukkigen ons feestje kunnen beleven. De voorbije jaren waren er dat ruim veertienduizend, nu gaan we voor héél Vlaanderen. Een geluk bij een ongeluk”, aldus Maarten V. en Dorothee D. (Foto bovenaan)

“Er komen een resem Q-dj’s die allemaal in duo een set gaan draaien. En er zijn uiteraard heel wat foute artiesten, van wie we de namen nog even niet bekendmaken, maar die allemaal komen optreden, met een hoog Tomorrowland-gevoel. We gaan feestpakketten uitdelen en mensen oproepen om zich te verkleden, zodat ze zich optimaal kunnen amuseren in hun bubbel.”

De Foute Klassieker

Naar jaarlijkse traditie pakt Qmusic ook uit met een remix van een foute klassieker. “We maken al enkele jaren voor elke Foute Party als ‘Dorothee Vegas & Like Maarten’ een remix van foute klassiekers”, vertelt Dorothee. “Na onder anderen de Romeo’s, Sam Gooris en Wim Soutaer, stond Willy Sommers hoog op ons verlanglijstje. Het goeie nieuws is dat hij een samenwerking met ons echt wel zag zitten”. 

“We zijn dan gegaan voor een remix van ‘Als een leeuw in kooi’, waarvan Willy zegt dat op studentenfeesten iedereen uit de bol gaat op dat nummer. De remix is al enkele dagen te horen op Qmusic. Het is superherkenbaar, maar met beats én het gegrom van leeuwen erbij. In iTunes scoort het nummer al goed. En als de clip een even grote boost geeft als de voorbije jaren, dan zou het wel eens hoog in de hitparade kunnen terechtkomen. Voor ons is het in elk geval al een zomerhit.”

Op ‘De Foute Party in Quarantaine’ zal Willy Sommers zijn nieuwe versie voor het eerst live brengen. “Helaas wel zonder publiek, maar dat ben ik in deze periode al gewoon. Ik speel met het idee om in de originele versie een stukje van de danceremix én van de reggaeversie te steken”, aldus Willy S. (Bericht: HLN)

‘De Foute Party in Quarantaine’ vindt plaats op 26 juni, vanaf 20:00 uur. Het feest is ook te volgen op Qmusic, HLN Live, de app van Qmusic, Kanaal 39 op Telenet en Facebook Live. Op Q2 is er ’s nachts nog een samenvatting vanaf 23:55 uur.


TVV Sound

Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Qmusic: I Love the 10’s Top 500 op komst (video)

Een nieuw decennium is ingegaan, tijd dus voor een gloednieuwe top bij Qmusic: I Love Lees verder

‘100% online’-spots op Qmusic, Joe en Willy

De radiomerken van DPG Media verkopen voor hun onlinestreams naast ‘pre-rolls’, die anderhalf jaar geleden Lees verder

Qmusic: ‘High Hopes’ op 1 in Power Top 500 (video)

Music is the power. In tijden van corona meer dan ooit. Daarom lanceerde Qmusic deze Lees verder

De Foute Party van Qmusic slaat een jaar over

Naar aanleiding van het verbod van de federale overheid op massa-evenementen tot eind augustus, zal Lees verder

Qmusic: ‘De 10 meest gegoogelde corona-vragen’

Marc Van Ranst, Lieven Scheire en Stef Vanlee beantwoorden de vragen in de podcast Qmusic-dj’s Lees verder

Qmusic draait vanaf morgen enkel op verzoek

Luisteraars kiezen elke dag van 06:00 tot 22:00 uur zelf de muziek Vorige week hoorden Lees verder

Blad 509: Barbier, StuBru en Qmusic

Verhuisd van Rupelmonde naar Kruibeke, maar de FM-frequentie bleef wel onveranderdVoor zij die niet geloven Lees verder

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Morgen, woensdag 22 april wordt één van onze jeugdidolen begraven. Zijn foto hing tussen die Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, muziek
Het is vandaag 14 juni… 1978 (audio)

Het radiodagboek van 14 juni – 166 (video)

Bart legde het uit aan Evi bij Joe (video)

Blad 520: Zendtoren, Hitkwis en Thierry B. (video)

Sam De Bruyn host live-sessie Rode Neuzen Dag (video)

Nostalgische column Hans Knot – 127 (audio)

Sluiten