RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Qmusic: de eerste – en hopelijk laatste – ‘Lockdown Awards’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Morgen, zaterdag 13 maart is het exact één jaar geleden dat de lockdown in België een feit werd. Qmusic-dj Vincent Fierens liet dit niet zomaar voorbij gaan. Gisteren, donderdag 11 maart, reikte hij van 19:00 tot 22:00 uur de allereerste – en hopelijk laatste – ‘Lockdown Awards’ uit, live op de commerciële zender. De luisteraars mochten de voorbije week de genomineerden per categorie kiezen en de winnaars kregen een gouden Corona-beeldje.

De awardshow werd geopend door de categorie ‘Beste Gevulde Agenda’ en daarvoor mocht Qmusic-collega Sean Dhondt als eerste een award in ontvangst nemen: “Ik ben kunnen blijven doorwerken, maar ik zou deze award meteen willen opdragen aan alle mensen die zonder werk gevallen zijn, want dat moet niet makkelijk zijn.” 

Sean Dhondt en Connor Rousseau

Nadien was het aan sp.a-voorzitter Conner Rousseau, die de award voor ‘Beste BV-besmetting’ kreeg. Ook het applaus voor de helden van de zorg, als blijk van waardering voor het werk van alle artsen en verpleegkundigen, ging om 20:00 uur stipt niet onopgemerkt voorbij tijdens de ‘Lockdown Awards’. Hiervoor mocht luisteraar en verpleegkundige Carolien naar de radiostudio afzakken om – coronaproof – de award voor haar en alle andere zorgverleners op te halen.

Het VTM-programma ‘The Masked Singer’ was vorig jaar een regelrecht succes. Naast de hoge kijkcijfers mocht ook de ‘Lockdown Award’ voor ‘Beste TV-programma’ niet ontbreken. Julie Van den Steen, die in het speurdersteam zat, mocht de trofee in ontvangst nemen. Om de kapsels van heel wat bekende Vlamingen was er de afgelopen tijd veel te doen. 

Julie Van den Steen en Sam De Bruyn

Daarom riep Vincent de categorie ‘Beste Coronacoupe’ in het leven. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (foto bovenaan – links) haalde het van Qmusic-dj Maarten Vancoillie, die een ‘broske’ aangemeten kreeg van zijn collega Dorothee Dauwe, en VTM NIEUWS-anker Freek Braeckman. “Ik ben verbaasd, maar heel tevreden”, aldus de Open Vld-politicus.

Ook Viroloog Marc Van Ranst (foto bovenaan – rechts) viel in de prijzen en mag zich vanaf nu de ‘Best Geklede Expert’ noemen. In de categorie ‘Beste Carrièremove’ was het Sam De Bruyn, die vorig jaar afscheid nam van Qmusic, die met de prijs ging lopen. “Eindelijk een radio-award”, lachte Sam. “Wat een fantastische awardshow is dit!” Voor de categorie ‘Beste Hit’ kwamen K3, Supercontent en Regi hun genomineerde nummers live brengen. 

Voor de luisteraars was ‘Kom Wat Dichterbij’ van Regi, in een speciale versie met Jake Reese en Nora Gharib, de uitgesproken favoriet.

° Meer onder de video.

De winnaars van de avond op een rijtje:

• Lockdown Award voor Beste Hit: Regi met ‘Kom Wat Dichterbij’
• Lockdown Award voor Beste TV-Programma: The Masked Singer bij VTM
• Lockdown Award voor Beste Comeback: Frank Vandenbroucke
• Lockdown Award voor Beste Coronawoord: Knuffelcontact
• Lockdown Award voor Beste App: TikTok
• Lockdown Award voor Best Gevulde Agenda: Sean D’hondt 
• Lockdown Award voor Beste BV-Besmetting: Conner Rousseau
• Lockdown Award voor Beste Marc Van Ranst: Marc Van Ranst
• Lockdown Award voor Beste Actie: Het applaus voor de zorg
• Lockdown Award voor Beste Carrièremove: Sam De Bruyn
• Lockdown Award voor Best Geklede Expert: Marc Van Ranst
• Lockdown Award voor Beste Coronacoupe: Bart Tommelein
• Lockdown Award voor Beste Sport: Padel


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx