RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Qmusic: coronagewijs aanschuiven (fotoreeks)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de trein zou je er al zijn… en dat klopte. Ik reis nu eenmaal ecologisch naar Oostende. Al vele opeenvolgende jaren is dit een traditie, enkel in 2020 even onderbroken door Covid-19. Ik heb geluk, het is prachtig weer aan de kust om het Q Beach House nog eens te bezoeken.

Er is een massa volk, in Oostende, op de dijk, in en rond het Beach House waar je dit jaar niet zomaar naar binnen kan. Geen opendeurdagen. Een hele rij mensen, van het strand tot aan de dijk, staat netjes aan te schuiven om binnen te kunnen. Alweer Covid-19 dus. Al is binnen ook vooral… buiten. Het terras is bijzonder in trek.

De plekjes zijn beperkt. Het is geduldig wachten op de frisse pint, de cocktail of wat dan ook. Eerst moet iemand vertrekken vooraleer een ander op het vrijgekomen plekje mag gaan zitten. Maar alles verloopt vrij vlot dankzij de hulp van een hele meute jobstudenten. Er wordt niet echt gedrumd aan de ingang, iedereen brengt voldoende geduld op. Na anderhalf jaar corona-perikelen is de medemens toch socialer geworden.

Ik heb een afspraak met (hoofd) technieker Ben Gysen. De man heeft het bijzonder druk, maar RadioVisie fungeert nog steeds een beetje als passe-partout. Net onder de radiostudio, op het podium staat alweer een live optreden gepland. En dat moet nog voorbereid worden. Dit gaat immers nog steeds over radio, en bijgevolg moet het ook voor de luisteraars perfect klinken.

In de live studio ontmoet ik Felice Dekens. Ze houdt de luisteraars gezelschap tussen 13:00 en 16:00 uur. Het is een vertrouwd gezicht en ze heeft een stem waar ik ‘u’ tegen zeg. Daarenboven heeft ze tijd om bij te praten en tegelijk om met de bezoekers op de foto te gaan. Multitasking, het is inderdaad een voorrecht van vrouwen en radiomensen…

Even na 16:00 uur is Marie Monballiu aan de beurt tot 19:00 uur. Ook alweer vele jaren een vertrouwde Q-stem. In Vilvoorde, maar ook in Oostende dus. Een collega zorgt voor enkele extra attributen tijdens het programma want er wordt straks live getelefoneerd in de uitzending met onder andere luisteraars. De techniek verschilt nauwelijks van die in Vilvoorde. Klank en beeld stromen zonder moeite van Oostende naar Vilvoorde, naar de radio van de luisteraars…

Q-music aan de kust, het is en blijft al jarenlang een publiekstrekker omdat er ieder jaar voldoende vernieuwing. In 2021 moet je niet eens ver op reis gaan om een exotische bestemming te vinden. Oostende is net ver genoeg. (BVP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx