RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Q-Top 1000: ‘Viva La Vida’ van Coldplay op 1

Qmusic-dj Sean Dhondt brengt eigen versie

‘Viva La Vida’ van Coldplay is de beste hit aller tijden volgens de Qmusic-luisteraars. Dat maakte donderdagavond, even voor 19:00 uur, bekend. De Britse band stoot zo ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Armin Van Buuren & Davina Michelle van de troon, dat vorig jaar nog bovenaan prijkte en nu op de achtste plek strandt in de lijst. De top 3 wordt verder aangevuld door ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘Wake Me Up’ van Avicii & Aloe Blacc. Om de eerste plaats te vieren bracht Qmusic-dj Sean Dhondt een eigen versie van ‘Viva La Vida’.

Clouseau is populairste Belgische groep

Coldplay palmt niet alleen de eerste plaats in, met dertien noteringen moeten ze enkel P!nk en Rihanna laten voorgaan met elk veertien nummers. ‘Dear Mr. President’ is de grootste hit van P!nk volgens de luisteraars. Met de versie die ze in 2006 live bracht op een showcase bij Qmusic haalt ze de top 10. De meest favoriete Belgische groep aller tijden is Clouseau. Koen en Kris Wauters duiken, net zoals Coldplay en Ed Sheeran, met dertien nummers op.

Ook nummers uit 2020 zijn populair. Zo stak Regi ‘Kom Wat Dichterbij’ van Gene Thomas in een nieuw jasje in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. Regi’s versie met Jake Reese & OT komt binnen op de zesde plaats en is zo de hoogst genoteerde Belgische song. Een ander populaire song uit 2020 is ‘Blinding Lights’ van The Weeknd op 14. De populairste kerstplaat aller tijden is zonder twijfel ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey. De luisteraars duwden het lied tot op 12.

De top 10 van de Q-Top 1000:

01) Coldplay – Viva La Vida
02) Queen – Bohemian Rhapsody
03) Avicii & Aloe Blacc – Wake Me Up
04) Linkin Park – In The End
05) Robbie Williams – Angels
06) Regi, Jake Reese & OT – Kom Wat Dichterbij
07) P!nk – Dear Mr. President
08) Marco Borsato, Armin Van Buuren & Davina Michelle – Hoe Het Danst
09) Ed Sheeran – Perfect
10) Adele – Someone Like You

Nu de nummer 1 van de Q-Top 1000 bekend is, is het uitkijken naar 2021 met ‘Van Fout Naar Nieuw’. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (foto onder) zetten de overgang van oud naar nieuw vanaf 20.00 in met heel wat ‘foute muziek’. Nadien horen de luisteraars tot 07:00 non-stop de foutste nummers tijdens ‘De Foute Nacht’. Vrijdag 1 januari, kan iedereen van 09:00 tot 21:00 afstemmen voor ‘Welkom in 2021’, waarin de Qmusic-dj’s samen met tal van bekende Vlamingen en luisteraars vooruitkijken naar 2021. Op zaterdag 2 januari presenteert Vincent Fierens van 10:00 tot 13:00 de ‘Q-Top 40 Best Of 2020’ met de veertig beste hits uit 2020.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx