RadioVisie

 • .
  .

Q-Top 1000: ‘Bohemian Rhapsody’ is beste plaat aller tijden 

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Wake me up’ van Avicii en ‘Viva La Vida’ van Coldplay vervolledigen de top 3

‘Bohemian Rhapsody’, de ultieme klassieker van de Britse rockband Queen, is door de Q-luisteraars verkozen tot de beste plaat aller tijden. Dat maakte Jolien Roets vrijdagavond – 31 december – bekend tijdens de ontknoping van de Q-Top 1000.

Freddie Mercury en co stonden vorig jaar nog op nummer 2 in de lijst, maar stoten nu ‘Viva La Vida’ van Coldplay van de troon. De mannen van Coldplay hoeven echter niet te treuren. Met zestien noteringen in de lijst komen ze het vaakst voor en kunnen ze zichzelf de favoriete band van de luisteraars noemen. Bovendien veroverde hun wereldhit ‘Viva La Vida’ de derde plaats. ‘Wake Me Up’ van Avicii vervolledigt de top 3 met een plek op nummer 2.

Koen en Kris zijn even populair als Ed Sheeran 

Ook P!nk behoorde tot de absolute favorieten. De rock chick dook maar liefst veertien keer op, met Dear Mr. President als grote favoriet van de luisteraars. Rihanna moet echter niet onderdoen, want ook Queen RiRi heeft evenveel noteringen achter haar naam staan. Clouseau komt met dertien nummers héél dicht in de buurt van de twee wereldsterren en is zo de populairste Belgische band. 

Koen en Kris zijn zelfs even populair als Ed Sheeran, die eveneens dertien keer voorkomt. Al kan Ed Sheeran met ‘Bad Habits’ op nummer 16 wel met de eer van hoogste nieuwkomer gaan lopen. ‘Kom Wat Dichterbij’ van Regi, Jake Reese & OT staat op nummer 12 en is zo, net als vorige jaar, de hoogst genoteerde Nederlandstalige song. Ontroerend gebaar, ook van de Q-luisteraars: ze stemden ‘Music’ van John Miles van plaats 161 naar 29 na het overlijden van de zanger eerder deze maand.

° Bekijk hier de complete lijst.

De top 10 van de Q-Top 1000: 

 1. Bohemian Rhapsody – Queen 
 2. Wake Me Up – Avicii 
 3. Viva La Vida – Coldplay 
 4. Someone Like You – Adele 
 5. In The End – Linkin Park 
 6. I Gotta Feeling – The Black Eyed Peas 
 7. Shape Of You – Ed Sheeran 
 8. Dancing Queen – ABBA 
 9. Dear Mr. President – P!nk 
 10. Blinding Lights – The Weeknd 

Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx