RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Q-music: Vlaamse 00’s-iconen ‘battle’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Deze week draaien de Qmusic-dj’s elke dag van 10:00 tot 19:00 uur songs uit de jaren 2000 tot en met 2009 tijdens de ‘Top 500 van de 00’s’. Het ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zorgt elke morgen voor die extra portie nostalgie. “Zeroes-vibes zijn er natuurlijk ook in de ochtendshow, want we halen een legendarisch spel van onder het stof: Singstar. Zingen is leuker met twee, dus nodigen we elke dag Vlaamse 00’s-iconen uit die tegen elkaar moeten battlen”, aldus Maarten en Dorothee. 

Deze ochtend, dinsdag 27 oktober, mochten Katerine Avgoustakis, de winnares van het toenmalige 2BE-programma Star Academy in 2005, en Wouter De Clerck, die tweede eindigde in Idool in 2004, de spits afbijten met het 00’s-nummer ‘I Kissed A Girl’ van Katy Perry. Hoe gaat het nu eigenlijk met Katerine en Wouter? Hebben ze goede herinneringen aan hun deelname aan Star Academy en Idool? 

“Ik kijk er met een blij hart naar terug. Het was een fantastische periode, maar wel een rollercoaster. Je wordt uit je leven gesleurd en in een ander gestoken. Je onderschat dat ergens toch wel”, aldus Wouter. Katerine: “Star Academy was een mooie periode en ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. Anders dan bij Idool, zaten wij echt opgesloten in een huis. Je moet er ondertussen aan denken dat ze televisie maken.”

De luisteraars bepalen de winnaar van de Singstar Battle via de Instagram en Facebook van Qmusic. Wie het haalt wordt bekend gemaakt bij het avondspitsduo Sam De Bruyn en Vincent Fierens, die ook meteen de Singstar Battle voor de volgende ochtend aankondigen.

De luisteraars stemden vorige week massaal op de Top 500 van de 00’s. Enkel de Top 10 kan deze week nog door elkaar geschud worden via Qmusic.be en de Q-app. De ‘Top 500 van de 00’s’ is nog tot en met vrijdag 30 oktober te volgen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de 00’s is er vanaf nu ook 24/7 het digitale ‘Q-00’s’ via Qmusic.be en in de Q-app.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Geluid van Qmusic bracht 44.100 euro op

Na 441 pogingen is 'het openen van een plooimeter' gevonden Bijten op een flesje appelsap, Lees verder

Qmusic schuift verder op in Nederland

Ondanks de tweede coronagolf bleef de hiërarchie in het Nederlandse radiolandschap bijna ongewijzigd. Dit blijkt Lees verder

Blad 633: Qmusic, Park FM en Radio van de Jeugdbeweging

• Qmusic zoekt Creative Radio Producer • Park FM slaat Glazen Radiohuis een jaartje over Lees verder

Blad 617: Qmusic, 192 Radio & een magische radio (audio en video)

Niks nieuw, maar altijd toch weer een beetje anders, Brandy gaf Qmusic een imaging-update. Helemaal Lees verder

Blad 599: Klara, Joe en Qmusic (video’s)

Kijken naar Klara-jingles en dan het resultaat ontdekken op de radioNiels biedt extra hulp bij Lees verder

2010: Qmusic start ‘iTunes Top 30’

Vanaf zondag 31 oktober presenteert Peter Verhoeven (fotocredits: VRT) elke zondag de ‘iTunes Top 30’ Lees verder

2006: Qmusic is de favoriete homozender

Voortaan mag de commerciële radiozender van de Vlaamse Mediamaatschappij zich de absolute roze frequentie noemen. Lees verder

De ‘eierdoos van Qmusic’ is goed voor 44.600 euro (video)

Na 445  foute antwoorden had Delilah (23 jaar) uit Evergem het eindelijk bij het rechte Lees verder

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx