RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Q-music: Vijftal opgesloten in Q-Escape Room (video)

“Welkom in de Q-Escape Room. De deur blijft gesloten tot jullie samen met de luisteraars deze muzikale code kraken. De zoektocht begint nu. Veel succes!”. Met een druk op de knop en deze boodschap werd het startschot van deze opmerkelijke ‘wedstrijd’ gegeven. DJ’s en luisterpubliek werken samen om Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Oosterlinck, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe opnieuw naar de bewoonde wereld te sturen.

Hoeveel dagen hebben ze nodig om te ontsnappen? Het vijftal verdween deze ochtend, maandag 13 januari, voor onbepaalde tijd in de Q-Escape Room op de Grote Markt in Antwerpen. “De voorbije dagen hebben veel luisteraars laten weten dat ze klaar zitten om ons vanaf vandaag te helpen bij het kraken van de muzikale code. Ze hebben er net als ons heel veel zin in. Alle hulp zal welkom zijn, want er is nu geen weg meer terug. We gaan ervoor om zo snel mogelijk te ontsnappen”, vertelt Dorothee.

° Lees verder onder de foto

Tijdens hun vrijwillig, maar toch ook met enigs zachte aandrang verplichte isolement maken Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee elke dag van 06:00 tot 20:00 live radio. Nadien nemen Vincent Fierens en Joren Carels het vanaf 20:00 een uurtje over om terug te blikken op de dag van hun opgesloten collega’s…

Ieder individu van het kwintet kreeg bij het binnengaan van de Q-Escape Room een ultrakort muziek fragment te horen, meteen de code die ze moeten kraken. Aan hen om met behulp van puzzels en raadsels te achterhalen om welke vijf nummers en welke artiesten het gaat.

Iedereen kan hen helpen met het vinden van oplossingen. Dagelijks zijn er twee momenten waarop men antwoorden kan ingeven in de Q-Escape Room. Pas als de code gekraakt is, mogen Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee naar huis. Deze opmerkelijke radio-avonturen zijn live volgen op de Grote Markt in Antwerpen en via alle kanalen van Qmusic.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx