RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Q-luisteraars kozen ‘de hits van hun leven’ (video)

‘Hoe Het Danst’ op nummer 1 in ‘De Favoriete 1000’ van Qmusic

‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren is hét favoriete nummer van de Qmusic-luisteraars, dat maakte het avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (foto bovenaan) vrijdagavond bekend. Een hele week lang hoorden de luisteraars hun duizend favoriete nummers, van vroeger tot nu, tijdens deze eerste editie van deze lange lijst.

Het nummer haalde het van ‘Wake Me Up’ van Avicii (2) en ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen (3). Niels Destadsbader mag zich de hoogst genoteerde Belg noemen. Zijn Liefde voor Muziek-cover ‘Verover Mij’ werd op de vierde plaats gestemd. Clouseau kan zich dan weer het duo van eigen bodem noemen met de meeste noteringen. Koen en Kris staan met dertien nummers genoteerd. ‘Afscheid Van Een Vriend’ het hoogst, op 24.

P!nk is de populairste artiest. Ze werd maar liefst vijftien keer in De Favoriete 1000 gestemd met als hoogst genoteerde song de live-versie van ‘Dear Mr. President’, die de zangeres in 2006 bracht op de Q-showcase en dat toen een dikke nummer 1-hit werd. Ze wordt op de voet gevolgd door Coldplay en Rihanna, die allebei veertien noteringen achter hun naam hebben staan. 

Maarten en Dorothee belden frontman Chris Martin op om hem het goede nieuws te melden en die laatste had een nieuwtje te vertellen: “Over anderhalf jaar komen we terug naar België.”

De top 10 van De Favoriete 1000

 1. Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren – Hoe Het Danst
 2. Avicii – Wake Me Up
 3. Queen – Bohemian Rhapsody
 4. Niels Destadsbader – Verover Mij
 5. Coldplay – Fix You
 6. Ed Sheeran – Perfect
 7. Linkin Park – In The End
 8. P!nk – Dear Mr. President
 9. AC/DC – Thunderstruck
 10. Adele – Someone Like You

° Het complete overzicht staat hier.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx