fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

Q-Foute Radio ‘gepromoveerd’ naar Vlaamse DAB+

De themastream Q-Foute Radio van de Vlaamse Qmusic is sinds gisteren ook te horen op de tweede commerciële DAB+ mux van Norkring (5A/5D). Op een paar tweets na, van mensen uit de Norkring entourage, werd hierover voorlopig niets gecommuniceerd en al zeker niet door DPG Media zelf, zoals we Medialaan voortaan moeten benoemen. Wellicht wordt het daarvoor wachten op de komende Foute Party die op vrijdag 28 juni opnieuw plaats vindt in Flanders Expo in Gent.

Als u thuis of in de wagen een DAB+ toestel hebt, dan kunt u best maar weer eens op de ‘(her)scannen’ toets drukken, want dat is de enige manier om het nieuwe kanaal te doen opduiken in uw digitaal radiotoestel.

Lees ook Q-Summer: de volgende worp op DAB+

Q-Foute Radio is intussen het vijfde kanaal op de mux 5A/5D en het eerste product op deze mux van DPG Media, dat daarnaast al vijf kanalen afhuurt op de mux 11A, de eerste Vlaamse commerciële mux van Norkring. Het is intussen geen echt geheim meer dat ze aan de Medialaan – de straatnaam mogen we gelukkig wel blijven gebruiken – nog meer plannen hebben met digitale radio.

Dat blijkt trouwens ook uit de communicatie die An Caers, directeur radio bij DPG Media, afgelopen week deed in de richting van de advertentiewereld. “We zien vooral bij het Joe-publiek dat er een grote bereidheid is om voor een DAB+-toestel te kiezen bij de aankoop van een nieuwe wagen. DAB+ sluit dan ook perfect aan bij de luisterstijl van Joe-luisteraars: lean back. Ze willen dat de muziek voor hen gekozen wordt en voelen niet de noodzaak om zich actief te mengen. In de toekomst willen we dit DAB+-gegeven dus op nog meer creatieve manieren gaan benaderen.”

De stream, die op de display wordt aangeduid als ‘Q-Foute Radio’, bestaat overigens al sinds 2016 via de online-app van Qmusic, maar dan gewoon als ‘De Foute Radio’. Het is een van de zes digitale non-stop muziekstreams die verbonden zijn aan het station. Over de cijfers die deze streams scoren wordt door het mediabedrijf nooit gecommuniceerd, maar intern is dat uiteraard een prima speeltuin om zogenaamde ‘subformats’ uit te testen.

We zien trouwens in andere landen waar DAB+ in de lift zit dat ook daar de best scorende online streams naderhand worden gepromoveerd naar de digitale ether. Tegelijk profiteert DPG Media erg slim van de politieke overgangsperiode om dit nieuwe kanaal te lanceren, zonder politiek kritiek te oogsten. Benieuwd hoe snel ze aan de Medialaan hun volgende digitale ‘worp’ gaan doen, want het lijdt geen twijfel dat er nog gaan volgen.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Ook bekend als het ochtendtrio en het avondduo van Qmusic Sinterklaas is net geweest en
Qmusic zorgt voor muzikaal slotfeest met hosts Koen Wauters en Jonas Van Geel  De vierde
Na amper één week zijn er 581 geïnteresseerden voor de Q-Academy opgedaagd, de radioschool die
Kleurt Vlaanderen helemaal rood? Dát weten we op het einde van de live-uitzending van Rode
Radiocommercials, je hoort ze, slechts zelden lees je erover. Of u moet zich tot de
Op vrijdag 29 november 2019 wordt overal in Vlaanderen Rode Neuzen Dag gevierd met als
"Koen Wauters en Jonas Van Geel klaar voor hun allereerste ochtendshow", dat waren de eerste
Qmusic leidt binnenkort dj's op in een eigen radioschool. De opleiding is zeer specifiek en

10
Reageer op dit artikel

avatar
6 Aantal reacties
4 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
10 Personen die reageerden
RettRobertBjorn Van WinINDIRudy De Saedeleir Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Rett
Gast
Rett

heb nog eens geluisterd en ben nu echt wel overtuigd: Q is altijd foute radio !

P. De Vrieze
Lid
P. De Vrieze

Tegen dat tempo zal ’t rap gedaan zijn met de nog resterende vrije capaciteit. Iemand een idee hoeveel zenders er nog bij kunnen op de laatste mux?

INDI
Gast
INDI

Uw woorden zijn nog niet koud en de volgende worp uit de Medialaan is er al: “Q-Summer” met opnieuw 96 kbps. Hopelijk was dit zo geregeld dat een mediagroep maximum 4 kanalen op de mux 5A/5D mag plaatsen?
Mijn gokje voor een van de volgende initiatieven is “Joe 90’s” als er weer een TOP999 o.i.d. nadert. De internet-url bestaat al, het station zelf (nog) niet. Ondertussen staat de teller al op 7 stations (and counting) van ‘DPG Media’ op DAB+, zo’n situatie zou meestal ondenkbaar zijn in het buitenland. Het gaat tenslotte maar om non-stop streams en zijn geen volwaardige zenders.
Langs de andere kant hebben we in Vlaanderen wellicht weinig stations die het financieel aankunnen op te starten op DAB+ én het uit kunnen houden erop, maar het zou jammer zijn als er in de toekomst geen plaats meer zou zijn voor een serieus initiatief door dergelijke vulling.

PVM
Gast
PVM

Ik mis nog een station met muziek zoals in The Rat Pack. Tijdloze muziek van Michael Buble, Diana Krall, Yannick Bovy, Frank Sinatra…

Wilfried
Gast
Wilfried

Nu de tijdloze van de VRT nog op DAB+ en bijna iedereen word bediend.

Robert
Gast
Robert
Soulman Vdb
Lid
Soulman Vdb

En nu nog overal een goeie ontvangst dan in Geraardsbergen blijft het knoeien om een goede ontvangst te hebben in mijn keuken perfect de VRT zenders,in living NRJ en de rest ,graag optimaal ontvangst van alles,en overal

Bjorn Van Win
Gast
Bjorn Van Win

Norkring is sinds 03.06.2019 actief op antennes in Flobecq. Ik vermoed dat Broadcast Partners de komende weken ook nog inspanningen zal leveren voor de VRT.

claude Van Isterdael
Gast
claude Van Isterdael

Zoals de VRT vroeger bijna de hele FM-band inpakte doen zij dat nu samen
met de zenders van de Mediagroep op DAB+, waar is het verschil met vroeger ?

Meer in Actueel
USA: WPLJ 95 werd K-Love (audio)

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

‘De Wereldtop’ van Radio 1 op Pinkstermaandag

Italië: RMC Sport gestopt, RMC2 terug

Blad 161: Geen Blad, MA Award, Snapchat, Foute Party

De ‘Marathonradio’ van MNM in cijfers (video)

Sluiten