fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Q-Foute Radio ‘gepromoveerd’ naar Vlaamse DAB+

De themastream Q-Foute Radio van de Vlaamse Qmusic is sinds gisteren ook te horen op de tweede commerciële DAB+ mux van Norkring (5A/5D). Op een paar tweets na, van mensen uit de Norkring entourage, werd hierover voorlopig niets gecommuniceerd en al zeker niet door DPG Media zelf, zoals we Medialaan voortaan moeten benoemen. Wellicht wordt het daarvoor wachten op de komende Foute Party die op vrijdag 28 juni opnieuw plaats vindt in Flanders Expo in Gent.

Als u thuis of in de wagen een DAB+ toestel hebt, dan kunt u best maar weer eens op de ‘(her)scannen’ toets drukken, want dat is de enige manier om het nieuwe kanaal te doen opduiken in uw digitaal radiotoestel.

Lees ook Q-Summer: de volgende worp op DAB+

Q-Foute Radio is intussen het vijfde kanaal op de mux 5A/5D en het eerste product op deze mux van DPG Media, dat daarnaast al vijf kanalen afhuurt op de mux 11A, de eerste Vlaamse commerciële mux van Norkring. Het is intussen geen echt geheim meer dat ze aan de Medialaan – de straatnaam mogen we gelukkig wel blijven gebruiken – nog meer plannen hebben met digitale radio.

Dat blijkt trouwens ook uit de communicatie die An Caers, directeur radio bij DPG Media, afgelopen week deed in de richting van de advertentiewereld. “We zien vooral bij het Joe-publiek dat er een grote bereidheid is om voor een DAB+-toestel te kiezen bij de aankoop van een nieuwe wagen. DAB+ sluit dan ook perfect aan bij de luisterstijl van Joe-luisteraars: lean back. Ze willen dat de muziek voor hen gekozen wordt en voelen niet de noodzaak om zich actief te mengen. In de toekomst willen we dit DAB+-gegeven dus op nog meer creatieve manieren gaan benaderen.”

De stream, die op de display wordt aangeduid als ‘Q-Foute Radio’, bestaat overigens al sinds 2016 via de online-app van Qmusic, maar dan gewoon als ‘De Foute Radio’. Het is een van de zes digitale non-stop muziekstreams die verbonden zijn aan het station. Over de cijfers die deze streams scoren wordt door het mediabedrijf nooit gecommuniceerd, maar intern is dat uiteraard een prima speeltuin om zogenaamde ‘subformats’ uit te testen.

We zien trouwens in andere landen waar DAB+ in de lift zit dat ook daar de best scorende online streams naderhand worden gepromoveerd naar de digitale ether. Tegelijk profiteert DPG Media erg slim van de politieke overgangsperiode om dit nieuwe kanaal te lanceren, zonder politiek kritiek te oogsten. Benieuwd hoe snel ze aan de Medialaan hun volgende digitale ‘worp’ gaan doen, want het lijdt geen twijfel dat er nog gaan volgen.


TVV Sound

Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Qmusic-dj’s ontsnapt uit Q-Escape Room (video)

Het is hen gelukt. Na 96 uur zijn Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Lees verder

Q-music: Vijftal opgesloten in Q-Escape Room (video)

“Welkom in de Q-Escape Room. De deur blijft gesloten tot jullie samen met de luisteraars Lees verder

Vijf Q-dj’s voor onbepaalde tijd opgesloten (video)

Kunnen ze  de muzikale code kraken met hulp van de luisteraars? Qmusic-dj’s Sam De Bruyn, Lees verder

Geen Wine Lauwers meer bij Qmusic

Wine Lauwers (35) moet op zoek naar een andere werkgever, bij Qmusic kreeg ze als Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Q-MasQuerade brengt opnieuw singles samen (video)

Nogal wat mensen krijgen dezer dagen af te rekenen met vragen als ‘En wat mag Lees verder

Q-luisteraars kozen ‘de hits van hun leven’ (video)

'Hoe Het Danst’ op nummer 1 in 'De Favoriete 1000' van Qmusic 'Hoe Het Danst’ Lees verder

Qmusic & Joe: luistercijfers 1 juli – 31 oktober 2019

CIM heeft deze ochtend de recentste luistercijfers bekend gemaakt. Ze beslaan de periode 1 juli Lees verder

14
Reageer op dit artikel

avatar
7 Aantal reacties
7 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
13 Personen die reageerden
sifDirkRudy De SaedeleirPeter BryssinckRett Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Peter Bryssinck
Gast
Peter Bryssinck

Waarom kunnen wij alleen in de wagen Q- Foute radio beluisteren DAB+ en thuis opeens niet meer ? Bij Tune in is nergens Q – Foute radio te vinden ?

Rett
Gast
Rett

heb nog eens geluisterd en ben nu echt wel overtuigd: Q is altijd foute radio !

P. De Vrieze
Lid
P. De Vrieze

Tegen dat tempo zal ’t rap gedaan zijn met de nog resterende vrije capaciteit. Iemand een idee hoeveel zenders er nog bij kunnen op de laatste mux?

INDI
Gast
INDI

Uw woorden zijn nog niet koud en de volgende worp uit de Medialaan is er al: “Q-Summer” met opnieuw 96 kbps. Hopelijk was dit zo geregeld dat een mediagroep maximum 4 kanalen op de mux 5A/5D mag plaatsen?
Mijn gokje voor een van de volgende initiatieven is “Joe 90’s” als er weer een TOP999 o.i.d. nadert. De internet-url bestaat al, het station zelf (nog) niet. Ondertussen staat de teller al op 7 stations (and counting) van ‘DPG Media’ op DAB+, zo’n situatie zou meestal ondenkbaar zijn in het buitenland. Het gaat tenslotte maar om non-stop streams en zijn geen volwaardige zenders.
Langs de andere kant hebben we in Vlaanderen wellicht weinig stations die het financieel aankunnen op te starten op DAB+ én het uit kunnen houden erop, maar het zou jammer zijn als er in de toekomst geen plaats meer zou zijn voor een serieus initiatief door dergelijke vulling.

PVM
Gast
PVM

Ik mis nog een station met muziek zoals in The Rat Pack. Tijdloze muziek van Michael Buble, Diana Krall, Yannick Bovy, Frank Sinatra…

Wilfried
Gast
Wilfried

Nu de tijdloze van de VRT nog op DAB+ en bijna iedereen word bediend.

Robert
Gast
Robert
Soulman Vdb
Lid
Soulman Vdb

En nu nog overal een goeie ontvangst dan in Geraardsbergen blijft het knoeien om een goede ontvangst te hebben in mijn keuken perfect de VRT zenders,in living NRJ en de rest ,graag optimaal ontvangst van alles,en overal

Bjorn Van Win
Gast
Bjorn Van Win

Norkring is sinds 03.06.2019 actief op antennes in Flobecq. Ik vermoed dat Broadcast Partners de komende weken ook nog inspanningen zal leveren voor de VRT.

claude Van Isterdael
Gast
claude Van Isterdael

Zoals de VRT vroeger bijna de hele FM-band inpakte doen zij dat nu samen
met de zenders van de Mediagroep op DAB+, waar is het verschil met vroeger ?

Meer in Actueel
USA: WPLJ 95 werd K-Love (audio)

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

‘De Wereldtop’ van Radio 1 op Pinkstermaandag

Italië: RMC Sport gestopt, RMC2 terug

Blad 161: Geen Blad, MA Award, Snapchat, Foute Party

De ‘Marathonradio’ van MNM in cijfers (video)

Sluiten