RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Q-dj’s Maarten en Dorothee worden aan elkaar vastgeketend

Een weldenkend mens vraagt zich af hoe ze het verzinnen. Bij MNM werden begin deze maand Sander Gillis en Laura Govaerts een week lang het bos ingestuurd, bij Qmusic werden in 2009 Sven Ornelis en Kürt Rogiers meters hoog onder een kraan –  aan een kabel – in een vliegende studio opgesloten en bij datzelfde Q worden straks Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe vijf dagen lang, de klok rond, aan elkaar vastgeketend tijdens ‘De Ketting’.

Radiomaken is tegenwoordig een vorm van topsport geworden. Iemand met een slecht karakter zou warempel de vraag durven stellen of dat allemaal wel moet en of het ware vakmanschap niet elders ligt. Uiteraard zal u ons deze vraag nooit horen stellen. Maar daar gaat het niet over in dit stukje, wel over het Q-ochtendduo dat inmiddels al ruim  tien jaar collega’s en goede vrienden van elkaar zijn, noem ze onafscheidelijk. En nu mag je dat zelfs heel letterlijk nemen. Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april worden ze aan elkaar… vastgeketend.

Met ‘De Ketting’ organiseert de commerciële zender wellicht de meest extreme teambuilding ooit. Kennen Maarten en Dorothee elkaar na al die jaren door en door of leren ze elkaar nu pas écht kennen?In hun ochtendshow (06:00 – 10:00 uur) wordt het radiokoppel straks aan elkaar vastgeketend door Gert Verhulst, die de hele tijd de sleutel bij zich zal houden.

Tot 29 april moeten Maarten en Dorothee letterlijk alles samen doen. Na hun programma, vullen ze de dag met activiteiten die door de luisteraars gekozen worden via de Q-app. Afspraken die in de persoonlijke agenda van Maarten of Dorothee staan, moeten uiteraard ook samen uitgevoerd worden. 

° Lees verder onder de afbeeldingen

Dorothee Dauwe: “We zijn intussen al tien jaar collega’s en werken al een lange tijd dag in dag uit samen. Met een traditionele teambuilding gaan we elkaar dus niet beter leren kennen. Al is deze wel heel extreem (lacht). We ‘vitten’ zelfs zonder ketting al op elkaar, dus ik hoop dat we ons niet gaan doodergeren en dat onze ochtendshow na deze teambuilding nog bestaat (lacht). Maar ik ben enthousiast en heb er vertrouwen in. Over de gezamenlijke toiletbezoekjes ben ik iets minder enthousiast. Hoe we dat gaan aanpakken moeten we zelf nog ontdekken, samen met de luisteraar, die ons op de voet kan volgen.” 

Maarten Vancoillie: “Kennen wij elkaar al door en door of komen we nog nieuwe dingen over elkaar te weten? Spendeert Dorothee echt zoveel tijd in de badkamer ‘s ochtends? En hoe ga ik me dan bezighouden? De gaatjes in onze agenda zullen gevuld worden met activiteiten die onze luisteraars mogen kiezen. Ik hoop dat ze niet té creatief zijn als ze hun ideeën doorsturen. Bij nader inzien hebben we dit misschien niet zo goed doordacht (lacht). Misschien beter zo. ‘t Is een gemengd gevoel. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen, maar ik kan ook niet wachten om ermee te stoppen (lacht).

De Q-luisteraars kunnen de avonturen van Maarten en Dorothee heel de dag door op de voet volgen, tijdens hun ochtendshow en doorlopend op Qmusic.be, in de Q-app en op de social media kanalen van Qmusic. Ook tijdens de programma’s van de andere Q-dj’s zullen ze geregeld verslag uitbrengen. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Victor
Victor
22 april 2022 - 11:00 11:00

Sinds wanneer werken Sander en Laura voor Studio Brussel? Als je toevoegingen doet aan een persbericht, doe dat dan wel juist aub. En de minachting ten opzichte van nationale radio druipt er in die inleiding zoals altijd weer af.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx