RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

PXL-radio een week lang via Radio VRD

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Hasseltse hogeschool PXL lanceert vanaf vandaag tot en met zaterdag 24 april PXL-radio. Een week lang mag PXL de radiogolven van radio VRD kapen. Van maandag tot en met vrijdag is PXL elke avond te horen via de frequenties van radio VRD (Hasselt 106.1 fm, Diepenbeek 106.5 fm en wereldwijd via radiovrd.be). Op zaterdag is dat tussen 9 en 14 uur.

Vandaag tussen 20 en 21u gaan Anastacia Savels en Stijn Winkels op zoek naar leuke verhalen uit de studentenverenigingen. Om 21 u gaat PXL-radio volledig digitaal. Er is een interview met de makers van een nieuwe podcastreeks van PXL-digital en Anastacia en Stijn gaan op zoek naar de kleine van het roeiteam uit de PXL-confessionspagina!

Dinsdag interviewen studenten Bieke Stinckens en Jarne Scheepers enkele markante PXL-figuren. Ook Pandix komt langs voor een babbel. Komen we te weten wie er in het pak zit? Of blijft dit voor eeuwig een geheim? PXL-student Kobe Luijten verdiept zich in de hype van clubhouse. Hij zette ook zelf een clubhouse op. Kwam er bekend volk langs in zijn sessie? Wat werd er allemaal verteld? Je hoort het tussen 21u30 en 22u.

Woensdagavond tussen 20u en 21u brengen de studenten van 2 journalistiek de eerste twee afleveringen van hun podcastreeks over jongeren in corona. Tussen 21 en 22 brengt PXL-music hun creaties op de radio. Krijgen we één uur noise of komen ze op een andere manier verrassend uit de hoek? De muziek zal het jullie vertellen! 

Op donderdag nodigt studente Ellen Nagtegals tussen 20 en 21u de artiesten Anthe Huybrechts en Jannes Lathuy voor een babbel en een liveset te komen spelen. Deze liveset zal je ook kunnen bekijken via de PXL-app! In het tweede uur doet Ellen een interview met de bands Neva en Faux Noir en zullen ook enkele studenten telefonisch hun favoriet nummertje kunnen aanvragen op de radio.

De week van de studentenradio wordt afgesloten met heus feestje. Student Michiel Swinnen bracht vier PXL-dj’s achter de draaitafels. De dj-sets zal je ook kunnen bekijken via de PXL-app.

Tijdens de infodag op 24 april is PXL live te beluisteren van 9 tot 14 uur. Elk departement van de hogeschool komt aan het woord.

Alle elementen van deze uitzendingen werden gemaakt door de studenten van hogeschool PXL. De uitzendingen zijn te beluisteren in Hasselt via 106.1 FM en vanuit Diepenbeek op 106.5 FM, via ProximusTV en wereldwijd via radiovrd.be


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx