RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio in Vlaanderen. Liggen luisteraars daar eigenlijk wel wakker van? Zelf luister ik hèèl zelden naar een Vlaamse radio. Maar nu DAB+ in huis is, heb ik even getest. Warempel ze zijn te ontvangen. En nu Radio Caroline terug is op AM, is dit ook een leuke afsluiter voor 2017. Dan heb ik nog een dertigtal favoriete zenders via de webstream. Maar daar zit geen enkele Vlaamse tussen. Wel één Waalse, Classic 21. Een voorbeeld van een station. Maar wat is een voorbeeld? Het is net als een smaak… Je lust het of je lust het niet.

Radio 21, dat er qua luistercijfers steeds maar op vooruit gaat, is ook de enige openbare omroep met een programma genoemd naar een zeezender… Radio Caroline’, elke vrijdag van 12:00 tot 13:00 uur, gepresenteerd door Olivier Monssens . En dan is er ook nog ene Eric Laforge (foto) die de intro van Caroline van The Fortunes gebruikt als achtergrond tune. Voer genoeg dus om de Vlaamse radio’s te vergeten. Maar zoals aangehaald, radio je hebt er van alle soorten en iedereen zal wel zijn soortje hebben. Niks mis mee. Maar waarom zou de Vlaamse luisteraar nu wakker liggen van de Vlaamse radio? Vertel het mij.

Is getekend: Geert Vandijk


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Was luisteren naar Caroline strafbaar? (video)

Toen Radio Caroline in maart 1964 net was begonnen met uitzenden publiceerden alle kranten tal Lees verder

KL85: de geschiedenis van de MV Mi Amigo (audio & video)

In maart 1980 zonk de MV Mi Amigo, toen het zendschip van Radio Caroline. Op Lees verder

Radiolegende Tom Hardy overleden (audio)

De Ierse radiosector rouwt om Tom Hardy. Hij overleed zaterdag 26 februari - 68 jaar Lees verder

16-jarige Josh maakt debuut bij Caroline

Dat ze bij Radio Caroline niet echt meer van de jongsten zijn, dat is minstens Lees verder

Ben Bode zal nooit meer een plaatje draaien (audio)

Zopas bereikte ons het bericht - via Paul Rusling - dat Ben Bode is overleden. Lees verder

Radio Monique, de laatste dame met zeezendersbenen(audio)

Was Radio Mi Amigo de laatste grote Nederlandstalige zeezender? De minder beslagen luisteraar zal, na Lees verder

Nieuwe Caroline-zender heeft een Nederlandse geschiedenis

Er komt wat meer duidelijkheid over de herkomst van de nieuwe (tweedehands)zender van Radio Caroline, Lees verder

Radio Caroline knalt met sterkere AM-zender

Radio Caroline is sinds gisteravond laat op de middengolf (648 kHz) overgeschakeld op haar nieuwe Lees verder

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
RAES FRANCIS
RAES FRANCIS
27 januari 2018 - 14:51 14:51

Het radiolandschap veranderd constant, maar niet steeds in de positieve richting. Ben het volledig eens met een vorige reactie’s.Al jaren luister ik naar radio Caroline éérst via middengolf, later via sateliet en nu via internet. Goeie muziek bestaat dus echt nog. Heb zo een beetje de indruk dat er een zekere generatie onbreekt in de radiowereld, ofwel a la MNM of a la KLARA met er tussenin de grootste familie RADIO 2. Men blijft zich vastprikken op één en hetzelfde patroon, verandering durft men precies niet aan. Een echt rockstation zoals Caroline zo zeker aanslagen bij de vlamingen. Veel van mijn collega’s luisteren daarom op het werk naar CLASSIC 21 en terecht. Heren van de vlaamse media, maak een sprong naar het onbekende, denk ééns aan de babyboomers die nu tussen 50 en 60 jaar zijn. De reclamewereld zal wel volgen, wie consommeert het meeste denk je ?

Morre Willy
Morre Willy
25 januari 2018 - 15:35 15:35

Ik luister dagelijks menig uur naar Radio Caroline via het internet, en als ik dan toch even de radio aanzet is het op Radio 1 om van het nieuws van de dag wat op de hoogte te blijven. Classic 21 en hun respect voor alles wat met zeezenders te maken heeft is me ook niet onbekend. Bij de Vlaamse radio’s is het meer een beetje van “don’t mention the pirate stations”, dit misschien wel om hun eigen saaiheid te verbergen. Om dan nog van de dagelijkse rommel te zwijgen die er op de diverse Vlaamse radio’s word uitgezonden. Ik kan iedereen aanraden die van goede muziek houdt eens af te stemmen op Radio Caroline, want die bestaat echt nog wel. Voor wie echter liever houd van oldies en zeezenders kan ik ook nog “The Radio Ship” en “Oldies Project”aan bevelen. Beiden te beluisteren op het internet.

Herman
Herman
4 december 2017 - 20:13 20:13

Ergens midden van de jaren 70 als ik het goed voor heb ? werd dankzij het LP format van Caroline toen dat men bij de RTBF het idee had opgevat om met zo een format te beginnen. Je ziet soms wel dat een staats oproep dan toch nog de mosterd op de Noordzee gaat ging halen. Dat hadden ze bij de oude tante BRT ook toen ze jaloers waren omdat de Zeezenders Jingles gebruikte en dus moesten ze dat ook doen alleen het mocht niet echt en er was een iemand die het vuile werk moest doen met het werk van taperecorders enz

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
2 december 2017 - 15:23 15:23

Er is een gemis aan diversiteit in het Vlaamse radiolandschap. Naar aanleiding van je artikel heb ik voor de verandering ook eens afgestemd op 21. De gepassioneerde vorm van radio maken viel me onmiddellijk op ! Dat 21 Classic ode brengt aan een legendarisch radiomonument zoals radio Caroline beaamt dit alleen maar. Iedereen zijn genre maar in dit geval kunnen ze in Vlaanderen zeker nog wat leren van onze Waalse radiovrienden. Gelukkig hebben we de nog de vele internetstreams. Ik vind mezelf zeker terug in dit artikel.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x