Happy Xmas

Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit Iedere vrijdag bij Classic 21

Leestijd: 1 minuut

Radio in Vlaanderen. Liggen luisteraars daar eigenlijk wel wakker van? Zelf luister ik hèèl zelden naar een Vlaamse radio. Maar nu DAB+ in huis is, heb ik even getest. Warempel ze zijn te ontvangen. En nu Radio Caroline terug is op AM, is dit ook een leuke afsluiter voor 2017. Dan heb ik nog een dertigtal favoriete zenders via de webstream. Maar daar zit geen enkele Vlaamse tussen. Wel één Waalse, Classic 21. Een voorbeeld van een station. Maar wat is een voorbeeld? Het is net als een smaak… Je lust het of je lust het niet.

Radio 21, dat er qua luistercijfers steeds maar op vooruit gaat, is ook de enige openbare omroep met een programma genoemd naar een zeezender… Radio Caroline’, elke vrijdag van 12:00 tot 13:00 uur, gepresenteerd door Olivier Monssens . En dan is er ook nog ene Eric Laforge (foto) die de intro van Caroline van The Fortunes gebruikt als achtergrond tune. Voer genoeg dus om de Vlaamse radio’s te vergeten. Maar zoals aangehaald, radio je hebt er van alle soorten en iedereen zal wel zijn soortje hebben. Niks mis mee. Maar waarom zou de Vlaamse luisteraar nu wakker liggen van de Vlaamse radio? Vertel het mij.

Is getekend: Geert Vandijk

Deel dit artikel
Broadcast Partners
TVV Sound
Amptec
Spotlight
Amptec

2 gedachten over “Publieke omroep zendt ‘Radio Caroline’ uit

 • za 2 dec 2017 om 15:23
  Permalink

  Er is een gemis aan diversiteit in het Vlaamse radiolandschap. Naar aanleiding van je artikel heb ik voor de verandering ook eens afgestemd op 21. De gepassioneerde vorm van radio maken viel me onmiddellijk op ! Dat 21 Classic ode brengt aan een legendarisch radiomonument zoals radio Caroline beaamt dit alleen maar. Iedereen zijn genre maar in dit geval kunnen ze in Vlaanderen zeker nog wat leren van onze Waalse radiovrienden. Gelukkig hebben we de nog de vele internetstreams. Ik vind mezelf zeker terug in dit artikel.

  Beantwoorden
 • ma 4 dec 2017 om 20:13
  Permalink

  Ergens midden van de jaren 70 als ik het goed voor heb ? werd dankzij het LP format van Caroline toen dat men bij de RTBF het idee had opgevat om met zo een format te beginnen. Je ziet soms wel dat een staats oproep dan toch nog de mosterd op de Noordzee gaat ging halen. Dat hadden ze bij de oude tante BRT ook toen ze jaloers waren omdat de Zeezenders Jingles gebruikte en dus moesten ze dat ook doen alleen het mocht niet echt en er was een iemand die het vuile werk moest doen met het werk van taperecorders enz

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *