RadioVisie

  • .
    .

PROS zat met heel veel (paas)eieren (maar gaf ze weg)

PROS komt beetje bij beetje in aanmerking voor het label ‘bijzonder project’. FM-licentie kwijtgespeeld in 2018, maar met veel moed en inzet doorgegaan op het internet. Dankzij onder andere de financiële steun van de gemeente Haaltert, werden honderden internetradio’s door de zender aangekocht bij een groothandel en doorverkocht aan de luisteraars in de regio. Daarbij gingen medewerkers het toestel zelf ter plekke installeren.

Men slaagde er in om de sterke band met de regio Haaltert, Ninove en Denderleeuw te behouden. De schare trouwe fans bleef groot, heel groot. Niet enkel te danken aan hun (muziek)programma’s, maar net zo goed dankzij de vele sociale en liefdadigheidsacties die op het getouw worden gezet. P.R.O.S. slaagt er op die manier in om de afstand tussen radiomakers en luisteraars bijzonder klein te houden. ‘Je suis PROS’. Zoiets… 

In december 2017 was er de actie ‘Wakkere Wijven’ ten voordele van Loena, een meisje dat na een bijna verdrinkingsdood zware hersenletsels had opgelopen. Eén jaar later werd de ‘Kerstballenactie’ georganiseerd voor Zoë een meisje met darmkanker. Volgende maand mogen de leerlingen van het 5C van KCD Denderleeuw de programma’s even overnemen. Op moederdag worden bloemruikers naar… moeders gebracht en zopas werd de Paasactie afgerond. Die voor de gelegenheid wél op FM te beluisteren was dankzij een evenementenlicentie. Intussen weer afgelopen, maar vanaf 1 mei weer twee weken terug op 97.7 FM.

Gisteren, Paaszondag 2019 deelden de medewerkers niet minder dan driehonderd kilogram paaseitjes uit in verschillende rusthuizen in de regio Denderleeuw. Eerder was in de uitzendingen gevraagd om die te schenken. “Een onverwacht mooi resultaat, want we hadden gehoopt om vijftig kilo te kunnen uitdelen”, zegt Pieter Van Banden. Het werden er dus heel wat meer. In de studio kwam ook oud radio- en tv-maker Johan Persyn de actie een hart onder de riem steken. 

De eitjes werden geschonken aan woonzorgcentra De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Jozef en Sint-Anna in Haaltert, Ter Bake in Denderleeuw (foto boven), Klateringen in Ninove en aan de organisatie voor bijzondere jeugdzorg ter Muren in Erembodegem. “Het is een prachtig initiatief, hartverwarmend voor onze bewoners”, vindt Ellen De Camps, directeur van woonzorgcentrum Ter Bake. Ook Denderleeuws burgemeester Jo Fonck (foto onder) loofde P.R.O.S. voor deze actie. (IK)

° De Paaseieren van P.R.O.S.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

PROS haalde ruim € 3000 op voor Loena

PROS sloot zaterdag 2 december de actie 'Wakkere Wijven' af met een buitengewone, opgefleurde en Lees verder

PROS zamelt geld in voor Loena

Bij Radio P.R.O.S. werd op zaterdagmorgen 7 oktober jl, tijdens de Ontbijtradio 'Callebaut & Bakker' Lees verder

‘Kids’ nemen de macht over bij PROS (audio)

Het vijfde leerjaar -  5C van KCD Denderleeuw - aangevoerd door meester Luc (foto onderaan) Lees verder

PROS verkoopt kerstballen voor Zoë

Ook in Heldergem staan veel kerstbomen tijdens de laatste weken van het jaar. Eén daarvan Lees verder

Blad 921: TROSfm, Nostalgie, Rob Olthof (video)

• TROSfm zit drie dagen op de 'wuiten' • De mysterieuze cadeaudoos van (de Waalse) Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: (proef)kogel is door de kerk

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft dinsdagnamiddag in een zoom-meeting met de Vlaamse lokale Lees verder

Blad 917: Urgent, RTL, Nadine Roos (video)

• Nieuw programma bij Urgent gaat op en top Gents • RTL gaat de milieukwesties Lees verder

Blad 915: NPO Radio 5, VBRO, Sublime (audio)

• NPO Radio 5 met focus op legendarische jaren '70-albums • Wat gebeurt er allemaal Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x