RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het klavertje vier van PROS

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat ze gelukkig zijn bij Radio PROS in Heldergem. Dat is het resumé – in één enkele zin – van een artikel in Het Nieuwsblad dat een korte geschiedenis van de lokale radio en de strijd om een nieuwe FM-licentie uit de doeken doet. Kwijtgespeeld in 2017, duurde het vijf jaar en vier pogingen om terug in plekje te veroveren in de FM-band.

Het huidige Radio PROS begon alweer veertig jaar geleden als Radio Atlantis. Niet gespeend van enige originaliteit en verwijzend naar de populaire zeezender met dezelfde naam. Goed dus dat men een decennium later inzag dat een andere naam meer soelaas kon brengen. Er werd gekozen voor Populaire Regionale Omroep Stichting afgekort tot Radio PROS. Vanuit Denderhoutem werd uitzonden op 103.8, later op 105.8 FM.

Omdat dit plekje eerder van Radio Groot-Haaltert was, moest men verhuizen naar Heldergem. So far, so good, tot de Administratie Media vijf jaar geleden het ingediende dossier, dat moest leiden tot een nieuwe licentie, buisde. Een slag verloren, maar geen oorlog, werd geoordeeld. Blijven strijden dus.

Klavertje vier

Voorzitter Peter Schepens (foto bovenaan): “Wij hadden een groot bereik in de omgeving van Haaltert en voor heel veel mensen was en is Radio PROS een begrip. Daarom zijn we verder gegaan via internetradio, waarmee we ook nog dagelijks zo’n vijfduizend mensen bereikten. We hebben de afgelopen jaren in totaal vier dossiers ingediend”.

“Eerst voor het uitzendgebied Aalst/Haaltert, daarna voor Ninove/Geraardsbergen, dan voor Ninove/Geraardsbergen/Zottegem en uiteindelijk voor enkel Ninove. Helaas moesten we steeds de duimen leggen voor andere dossiers. Zo haalde Radio Ninove het met een nipte score van ons. Dat is jammer want in zo’n dossier kruipt heel veel tijd en geld. In totaal heeft ons dat al 2.500 euro gekost.”

Na bijna vijf jaar is het dan toch gelukt. Maandag 24 oktober werd duidelijk dat PROS weer een echte antenne, op een mast, mag gebruiken. “We bestaan dit jaar veertig jaar en een mooier jubileumscadeau konden we ons niet inbeelden”, laat de voorzitter nog noteren in het Nieuwsblad. “Er moeten wel nog enkele stappen bekrachtigd worden, maar we hopen tegen begin januari opnieuw op de FM-band te zitten.”

“In tegenstelling tot vroeger krijgen we nu een lagere frequentie op 88.8 FM. We zullen een plaatsje krijgen via de uitzendmast van Brakel. Daardoor is ons uitzendgebied wel wat opgeschoven richting Brakel, Ronse, Geraardsbergen, Oudenaarde, Zottegem en Haaltert zelf. Toch blijft onze missie dezelfde: een plezante radio voor iedereen met aandacht voor het Nederlandstalige lied”.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Bewoners Ter Bake (Denderleeuw) op bezoek bij PROS

Waarin een ‘kleine’ radio toch het verschil kan maken. ‘Klein’ is de lokale webradio PROS Lees verder

Elfjarigen maakten radio bij PROS

Na drie jaar - u weet intussen wel waarom - namen twintig leerlingen van het Lees verder

Stef uit ‘Cupido Ofzo’ op bezoek bij… Stef van PROS

Stef Geeraerts (foto bovenaan), bekend van ‘Cupido Ofzo’ was onlangs te gast in ‘Goud in Lees verder

Blad 1608: Radio PROS, NPO Radio 4, Nostalgie

• WZC Ter Bake te gast bij Radio PROS • Klassieke Top 400: Mattheuspassie blijft Lees verder

Blad 1651: LRL, Dikke Delvaux en een gelede radiospot (audio & video)

• LRL brengt eigen lokale tv-kerstshow • De Dikke Delvaux nu in boekvorm • Een Lees verder

Minister Dalle gaat doorstart PROS geven

Vanaf 1 januari is het lokale station te beluisteren op 88.8 MHz (met testuitzendingen).

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
28 oktober 2022 - 00:51 00:51

Redelijk spannend.

France Musique 89km 88,7
Brussel Tipik 43km 88,8
Vlissingen Sublime 73km 88,8
Radio Beloeil 30km 88,9

Die van Vlissingen komt al s door in Vleteren, naast FMus.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx