RadioVisie

  • .
    .

PROS vertoont grensoverschrijdend gedrag

Grenzen, een nogal heikel onderwerp tegenwoordig. De voorbije decennia werden ze versneld afgevoerd, tegenwoordig worden ze in een nog sneller tempo weer opgetrokken. Voor en tegenstanders hebben ieder hun eigen argumenten. Voorgaande slaat uiteraard vooral terug op fysieke grenzen. 

In het land van de radio zijn ‘echte’ grenzen al een hele poos zo goed als helemaal weg en er gaan weinig stemmen op om daar iets aan te veranderen. Gelukkig maar. Internet en de mogelijkheid om zowat de hele wereld te laten meeluisteren is een zegen voor luisteraars. Het aantal webstations is niet meer te tellen. Het logische gevolg is dat men het bos door de bomen niet meer ziet. 

Pas als het iets echt apart is, valt het nog behoorlijk op. Zoals bijvoorbeeld een Vlaamse webradio, bij gebrek aan een FM-licentie, die bedoeld is voor de Denderstreek – met Heldergem als centrale plek – die in… Duitsland radio gaat maken en daarbij hulp krijgt van nationale bekende mediafiguren.

Radio PROS stuurde presentator Tom Callebaut (ook de drijvende kracht achter van radiostudio.be) naar München in Duitsland waar hij meteen een helpende hand kreeg van Michel Follet en Jeanine Bisschops tijdens een live uitzending. Het programma was vrijdag jongstleden (27 september) te beluisteren tussen 09:00 en 11:00 uur in ‘Mit Musik ins Wochenende’. Normaal één uur lang muziek van bij de oosterburen, maar voor de gelegenheid uitzonderlijk dubbel zolang. En er werd tussendoor ook wat ‘afgejodeld’…

Jeanine en Michel waren er aanwezig met een filmploeg van EclipsTV om opnamen te maken. Vanaf maandag 30 oktober opnieuw te bekijken tijdens het inmiddels bekende ‘Aan het juiste adres’, met gastheer Michel Follet. Mooi voorbeeld van grensoverschrijdende multimedia. Lokale radio, webradio en televisie.

Volgende week zoekt PROS het iets minder ver, maar men gaat toch weer grenzen overschrijden. Geen land- maar dit keer toch provinciegrenzen. Het ochtendprogramma ‘’Ontbijtradio’ komt dan live vanuit… het Nieuwspoortse Hotel Sandeshoved, tussen 09:00 en 12:00 uur. (TB)

° Wie het programma gemist heeft, het alsnog wil beluisteren, of gewoon er voor het eerst kennis mee wil maken, kan het hier downloaden.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx