fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

PROS nam afscheid van de 105.8 FM

De traditionele kerstshow van Radio PROS in JC De Kouter in Haaltert werd zondag 17 december tegelijk een beetje het afscheidsfeest van de 105.8 FM. Het is geen definitief vaarwel want het lokale station blijft bestaan als internetradio, bovendien wordt er momenteel druk onderhandeld over samenwerking met andere zenders. Lukt dit, dan blijft PROS, of een equivalent daarvan, alsnog op FM doorgaan, zij het op een andere frequentie.
 
Voor de kerstshow, overigens voor het eerst rechtstreeks uitgezonden, daagden 320 personen op. Tel daar een veertigtal medewerkers en artiesten bij en je begrijpt dat ‘grote’ evenementen het vaak met minder belangstelling moeten doen. De deuren gingen pas om 13:00 uur open maar om 11:00 uur werd er reeds aangeschoven. Kortom, de zaal zat vol, er kon niemand meer bij. Tal van mensen moesten onverrichterzake teruggestuurd worden, veiligheidsvoorschriften moeten nu eenmaal nageleefd worden.

Nog voor de optredens van Yves Segers, Jettie Pallettie en Willy Sommers, kwamen alle PROS-medewerkers afscheid nemen. Bij het buitengaan kreeg iedereen een cadeautje mee, de PROS-kalender voor 2018. Dit jaar eentje met PROS-logo, uiteraard, maar dan zonder frequentie.

”Het is een beetje emotioneel”, vertelde Peter Schepens, voorzitter van PROS. “Maar we blijven zeker bestaan. We zijn het internetgebeuren volop aan het uitbouwen en we zijn gestart met de verkoop van internetradio’s. We onderhandelen ook met andere stations maar daar kunnen we nog niets over zeggen. Het is wel zo dat het echte PROS moet blijven en we onze ziel niet mogen verkopen.” Peter Schepens zei eerder ook naar de Raad van State te zullen stappen tegen de beslissing van minister Gatz, maar zal dat nu toch niet doen. “Uiteindelijk zal het wellicht niet veel uithalen, dus het heeft weinig zin om daar 5.000 euro in te steken.”

Heel wat mensen zijn niet te spreken over het verdwijnen van de lokale radio. De Facebookgroep ‘Radio PROS moet blijven’ telt al meer dan 8.000 leden en er loopt ook nog een petitie. CD&V stelde maandagavond 18 december, op de gemeenteraad voor om PROS een subsidie toe te kennen van 15.000 euro zodat ze verder kunnen. Bijvoorbeeld voor de huur van een deel van de frequentie Ninove en/of het kopen van internetradio’s in bulk om die zelf bij mensen thuis te gaan installeren. “Dat zou een mooie geste zijn”, aldus Schepens.

° Radio PROS


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Belgian Radio Day
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Stond u ooit in de lift met Salvatore Adamo? Radio 1 wil het weten... Terwijl
‘Een gegeven paard kijkt men niet in de bek!’ Dat weten ze nu ook weer
Er is maar één soort mensen en toch tellen ze de vrouwen apart! Radio-afdeling blijkt
Een gewoonte als een ander; de bovenburen meten ze maandelijksOveral waar men gaat langs Vlaamse
Radio doet nieuwe muziek ontdekken, dat blijkt uit een recente studie, een gezamenlijk initiatief van
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
Commerciële radiostations in Slovenië zijn niet meer verplicht om een bepaald percentage van hun uitzendingen
Kerstman bezoekt radiostation en u hoeft niet te wachten tot 25 december Kleine 'speler' wordt

5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
4 Personen die reageerden
RVJan D.M.Steven De Troyerjohan Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
RV
Gast
RV

het huren van een deel van een frequentie in Ninove…
Dit is niet wettelijk en de eigenaar van dat pakket kan dus zijn hele pakket verliezen.
Jammer voor PROS maar dit gaat geen enkele eigenaar toelaten.

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

De subsidies van de gemeenteraden zullen wel iets te maken hebben met de verkiezingen in 2018… maar ’t is toch mooi meegenomen !

Steven De Troyer
Gast

Onbegrijpelijk dat radio PROS geen fm frequentie kreeg van de minister radio PROS heeft altijd de kaart gekozen van de Nederlandstalig muziek, jong en nieuw talent is er altijd welkom . Radio PROS is een enorm geliefd radiostation in de regio Haaltert, Aalst, Ninoven. 15 jaar na dat radio Groot-Haaltert verdween, moet dit groeiende en bloeiende radiostation van de fm band. Radio PROS heeft een eigenheid en daarom luister ik zo graag naar radio PROS Als je bij radio PROS een verzoek vraagt wordt dit gedraaid in tegenstelling tot bij de nationale radio Nostalgie waar ze een verzoekprogramma hebben tussen 12u en 14u en ik ervaar dat ze op 2uur tijd amper max 6 verzoeken draaien en die verzoeken eerst moeten gekeurd worden alvorens ze mogen gedraaid worden. Geen Demiss Roussos op verzoek bij Nostalgie bijvoorbeeld, wordt niet weerhouden. Bij radio PROS daarin tegen is het verzoek /de wens van de luisteraars, wordt daar wel gerespecteerd, daarom luisteren wij thuis zo graag naar radio PROS. Bij radio PROS is er plaats in de playlist voor vergeten parels/platen.

johan
Gast

ook hier moet ik terug lezen dat de gemeenteraad bereid is 15.000 euro subsidie te geven, er zijn nog radiostations die een subsidie krijgen of zouden krijgen van 20.000-30.000 euro, leuk meegenomen natuurlijk, maar anderen krijgen niks….of een subsidie als vzw van 100-150-250 of max 500 euro.
Maakt natuurlijk een groot verschil in de mogelijke werking van de radio en ben je minder afhankelijk van reclame-inkomsten, voor regionale televisie meen ik zelf dat er subsidie door de overheid was…

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

P.R.O.S. Doorgaan of niet: in elk geval dank voor de vele mooie uren luistergenot als ik in Haaltert of omgeving was. Hopelijk kunnen we er op de één of andere manier toch nog verder van genieten.

Meer in Lokale helden
Familieradio Enjoy FM stelt zich voor (update)

De Laet Night Show bij Stadsradio Vlaanderen

C-FUN is nieuw voor Knokke-Heist

Radio Star krijgt er een ‘ster’ bij

Het Laatste Avondmaal van Radio Brouwer

Eindejaarsmarathon bij Extra Gold

Sluiten