RadioVisie

  • .
    .

POTZ tot eind 2023 vanuit de catacomben van Essevee

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We hadden het hier bij RadioVisie al enkele keren over de nieuwe digitale radiozender POTZ en afgelopen weekend bracht de Krant van West-Vlaanderen, als eerste en momenteel enige van de gedrukte pers, een reportage over de opmerkelijke nieuwkomer in het digitale radiowereldje.

Dat uitgerekend de KW aandacht besteedt aan POTZ hoeft niet echt te verbazen, want de nationale zender is een op en top West-Vlaams initiatief. Geert Pots (52) is een Gentenaar die al even in Gullegem woont en de (West-Vlaamse) zakelijke realisaties van ondernemer Frederick Verhelst zetten we al eerder in de kijker. Ook de andere namen die vielen in het kader van POTZ hebben West-Vlaams bloed.

Geert De Meyer en Davinia Van Hauwaert begonnen er deze ochtend officieel aan

POTZ is te beluisteren sinds 1 december, maar de echte programmatie, met een volwaardig ochtend-, middag- en avondblok, ging vandaag, 13 december, van start.

Het artikel maakt duidelijk dat Geert en Frederick mekaar pas leerden kennen nadat Geert zijn afscheid bij TOPradio aankondigde. “Toen ik mijn vertrek bekendmaakte, kreeg ik een berichtje van Frederick Verhelst. Daarin stond te lezen dat hij me, als trouwe luisteraar en dancefanaat, serieus zou missen. Daarop stelde ik hem voor om eens de koppen bij elkaar te steken, want ik had enkele ideeën”, aldus Geert. Wat een week later al gebeurde.

De nieuwe radiozender vond intussen onderdak in de Elindus Arena, het stadion van SV Zulte Waregem. “We gaan meteen ook een intensieve samenwerking met Essevee aan”, geeft Frederick mee. “Voor elke thuiswedstrijd zal een van onze dj’s voor de nodige sfeer zorgen en we zullen ook nadrukkelijk aanwezig zijn op de ledboarding rond het veld.”

Toch is de voetbaltempel slechts een tijdelijke oplossing, want POTZ moet tegen eind 2023 onderdak krijgen in de Padel Dôme in Ingelmunster. “Daar moet onze zender een permanente thuis vinden, maar tot dan zijn we Essevee dankbaar om ons te huisvesten.”

Willy als voorbeeld

De ambities van POTZ liggen hoog, benadrukt het duo. “We zullen de absolute nummer één binnen ons genre worden”, klinkt het. “We zullen de nodige tijd en energie investeren om een eigen community op te bouwen en willen op termijn ook eigen POTZ-party’s organiseren. Binnen twee jaar willen we een marktaandeel van 1,5 procent hebben, een realistisch cijfer.”

“Op dat vlak is Willy, de digitale rockzender die twee jaar geleden van start ging, ons voorbeeld. Zij schommelen nu rond 1,3 procent en bewezen dus dat het mogelijk is. Ons doel is simpel: met POTZ willen we all the way gaan en onze plek binnen het radiolandschap stevig veroveren.”

Noteer ook dat vanaf 17 december Robert Abigail elke vrijdag door je speakers knalt via POTZ.

Het volledige artikel in de Krant van West-Vlaanderen vind je hier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Geert
Geert
13 december 2021 - 19:57 19:57

Wie is er nog te horen want ik hoorde nog andere stemmen dan Geert (en De Blauwe).

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx