RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

POTZ: nieuwe danszender vanaf december op Vlaamse DAB+

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Via de sociale media verschijnen de eerste aankondigingen van een nieuwe digitale radiozender die vanaf december ook te horen zal zijn via de Vlaamse commerciële DAB+: ‘POTZ – Music is Love’. Het format is ‘High Standard Dancemusic’.

Initiatiefnemers en eigenaars zijn Frederick Verhelst en Geert Pots. Die laatste is beter bekend als dj Geert De Meyer, die achttien jaar lang – tot afgelopen zomer – een van de vertrouwde stemmen was van TOPradio, waarvan de laatste vier jaar in de ochtend. Bij de voorstelling van de najaarsprogrammatie bleek Geert plots vertrokken voor “een nieuwe uitdaging”.

Verhelst heeft, voor zover we weten, geen radioverleden, maar deze West-Vlaming is een succesvol zakenman, onder meer bekend als eigenaar van Smart Solutions, een bedrijf dat zich specialiseerde in het outsourcen van vakmensen. Dit bedrijf prijkte in 2018 en 2019 in de Trends Gazellen, de jaarlijkse lijst met snelst groeiende bedrijven in ons land.

Daarnaast heeft Verhelst het West-Vlaamse uitzendkantoor Infinity Jobs en bouwt hij momenteel in Ingelmunster het vroegere familiepark Aviflora om tot Padel Dôme, wat de grootste padelclub van de Benelux moet worden, inclusief horeca, fitness en een kinderspeeltuin.

Voorlopig zijn er nog weinig of geen inhoudelijke details over POTZ. Afgelopen nacht werd alvast het logo onthuld. Op de website/domeinnaam potz.be is momenteel nog niets te zien. Wel bevestigt De Meyer via de sociale media volop dat zijn radiozender, naast online uiteraard, ook via de multiplex 5A/5D (Vlaanderen 2) van Norkring zal worden verdeeld. Het lijkt er voorts op dat de nieuwe zender een uithangbord moet worden van evenementen.

Ook Jurgen Desmyter (Jack Fresh), die tot afgelopen zomer #FRESHFRIDAY verzorgde op TOPradio, is aan boord, net als Davinia Van Hauwaert, die vier jaar een (bescheiden) rolletje speelde in het ochtendprogramma van Geert.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Koen
Koen
30 november 2021 - 19:19 19:19

Potz is begonnen deze avond!

PVM
PVM
30 november 2021 - 18:01 18:01

intussen is POTZ gestart met zijn uitzendingen

Patrick
Patrick
29 oktober 2021 - 18:08 18:08

succesvol zakenman….waar hebben we dat al eerder gehoord….

Marc
1 december 2021 - 01:54 01:54
Antwoord aan  Patrick

t’is geen spraaktechnologie?

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx