RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

POTZ is er aan begonnen

Sinds dinsdagavond is Vlaanderen alweer een radiostation rijker via DAB+. Met POTZ wordt de digitale radio vast nog wat interessanter voor liefhebbers van dansmuziek, maar het betekent ook een concurrent erbij voor Tomorrowland One World Radio en TOPradio.

De eerste aankondigingen van ‘POTZ – Music is Love’ doken een maand geleden op. Initiatiefnemers en eigenaars zijn Frederick Verhelst en Geert Pots. Verhelst is een succesvolle West-Vlaamse zakenman, die naam maakte in de uitzendsector met bedrijven als Smart Solutions en Infinity Jobs. Pots is beter bekend als dj Geert De Meyer, die afgelopen zomer na achttien jaar afscheid nam van TOPradio.

Het duo ziet duidelijk brood in de combinatie van DAB+ en online. Dat laatste is intussen zodanig kinderspel geworden, dat het zeer moeilijk is geworden om je daar echt te onderscheiden én commerciële impact te creëren. Voor het eerste heb je toch wat startkapitaal en dus liefst ook een degelijk businessplan nodig.

POTZ kocht zich dus een plekje op de commerciële mux 5A/5D en is daarmee, na One World Radio, nog maar het tweede product in de Vlaamse digitale ether dat niet uitgaat van een grote mediaspeler. Om maar te zeggen dat het nog niet zo evident is om dat stugge Vlaamse radiolandschap echt open te breken.

De digitale nieuwkomer staat volgens zijn website voor “een eigenzinnige selectie van de beste dansplaten, van 1980 tot vandaag”. Pots en Verhelst bleven op dat vlak al een tijdje op hun radiohonger zitten en ze stonden naar eigen zeggen niet alleen met dat gevoel. Die vaststelling volstond als duwtje in de rug om samen verandering in gang te zetten. In minder dan 3 maanden tijd startten ze een nieuwe digitale radiozender.

Mathieu De Blauwe

We brachten eerder al dat Geert, die de ochtendshow gaat verzorgen, ook zijn maatjes bij TOPradio, Jurgen Desmyter (Jack Fresh) en Davinia Van Hauwaert meebrengt. Daar komt nu verrassend genoeg ook Mathieu De Blauwe bij, die de avondspits gaat verzorgen. Verrassend, want uiteraard heeft Mathieu ervaring zat in de sector, maar niet op stations met een danskarakter.

Voorts mogen Sammir en Greg S., bekende namen in de clubscene, elke zaterdagavond je radio opvrolijken met Disco Dasco-concept, wat staat voor ‘happy grooves and sunshine rhythm’.

Tot slot, voor wie op zoek is naar het rechtstreekse adres van de online-stream: https://radio.potz.be/omnia


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

11 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dirk Van Kessel
Dirk Van Kessel
4 december 2022 - 13:04 13:04

1 jaar later had toch wel een groot feest verwacht van deze zender. Veel reclame hoor ik ook niet op Potz laat staan betaalde reclame. Hoelang kan je dit nog volhouden? Ik betreur deze situatie als voorstander van privé radioinitiatieven en had er veel meer van verwacht 1 jaar geleden. Misschien eens goed nadenken over de toekomst van dit initiatief.

jaques
jaques
25 januari 2022 - 14:49 14:49

toch vreemd dat er zoveel moeite moet gedaan worden om een klein plekje op FM te veroveren. Erkennings rondes, papierwerk, geloop, aanvragen vergunningen, enz. En op DAB+ kan ieder hondje met een hoed op en wat (teveel) geld op zak, zomaar starten op DAB+ voor Vlaanderen. Niks tegen POTZ hoor ver van, gewoon een vaststelling.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door jaques
RCL
RCL
3 december 2021 - 22:44 22:44

mannen met lef. Of met (te) veel geld. Lijkt me niet evident om met een doorslagje van een nicheradio voldoende publiek aan te trekken om zoiets betaalbaar te kunnen houden. In elk geval chapeau.

dominique Cancellier
dominique Cancellier
2 december 2021 - 14:25 14:25

wanneer gaat er eens een goede Rock Radio op Dab+ komen?
Luister eens online naar classic21 70’s .
Willy is goed maar soms te alternatief , Arrow classic Rock is dan weer te comercieel net als kink .

Geert
Geert
2 december 2021 - 19:48 19:48
Antwoord aan  dominique Cancellier

Die was er ooit… Roxx

bert
bert
24 januari 2022 - 14:45 14:45
Antwoord aan  Geert

die is er nog altijd

PVM
PVM
24 januari 2022 - 18:46 18:46
Antwoord aan  bert

Maar toch niet meer op DAB+

Johnny De Ponny
Johnny De Ponny
1 december 2021 - 16:31 16:31

enkele uren geluisterd. Ik had gehoopt op een format The Best Dance Classics at day & the best House Music at night zoals Isla106 maar Potz zwemt mee in de vijver TopRadio en TML One world Radio.Jammer tot dusver.

bert
bert
24 januari 2022 - 14:47 14:47
Antwoord aan  Johnny De Ponny

toch vele betere playlist dan top en one bij elkaar

wesley
wesley
1 december 2021 - 09:34 09:34

Oei De Blauwe?? Ai, Geert! Tenzij het een een te vroeg gelekte mededeling is. Eentje die eigenlijk bedoeld was voor over exact 4 maanden?

Don`t copy text!
11
0
Deel hier gerust uw gedachtenx