RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Poolse en Duitse Publieke Omroep openen gezamenlijke radiostudio

De Duitse regionale omroep MDR Sachsen en de Poolse regionale omroep Radio Wrocław (Breslau) hebben vorige week een gezamenlijke radiostudio in de grensstad Görlitz geopend. Het doel van de samenwerking is om het nieuws uit de grensstreek vanuit beide perspectieven te belichten.

Görlitz, in de Duitse deelstaat Saksen, is een gedeelde stad die aan de rivier de Neisse ligt, die op zijn beurt de grens met Polen vormt. Aan de overzijde ligt het Poolse Zgorzelec dat tot 1945 het oostelijke stadsdeel van Görlitz was. De twee steden tellen tezamen ongeveer 92.000 inwoners. Beiden gingen in 1991 reeds een samenwerkingsverband aan als Europastad Görlitz-Zgorzelec. Nu zijn ook de Duitse en Poolse regionale omroep een vergaande coöperatie aangegaan. 

Dagelijks maken journalisten vanuit de gezamenlijke studio reportages en programma’s met nieuws uit beide grensgebieden. De content wordt is op zowel MDR Sachsen als bij Radio Wrocław te beluisteren. Gekeken wordt of ook de Tsjechische publieke radio in kan trekken in de nieuwe studio. Tsjechië ligt namelijk nauwelijks twintig kilometer ten zuiden van Görlitz. Al enige tijd maken de Duitse, Poolse en Tsjechische publieke radiostations een gezamenlijk programma dat op de zondagavonden is te beluisteren. (Radiowereld – Foto: Radio Wrocław)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx