RadioVisie

  • .
    .

Podimo wil de Netflix worden voor podcasts

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Podcasts zijn hot. Steeds meer traditionele media verpakken hun content in een RSS audiofeed, die door de gebruiker als download of in streaming beluisterd kan worden. Er zijn de ‘pure podcasters’, individuen die zonder grote grote machine achter zich, vertrekken vanuit een basidee en uiteindelijk een afgewerkt product gratis aanbieden. En er zijn anderen…

Steeds meer mediagroepen ontdekken de vele mogelijkheden van podcasts en laten radio- en zelfs tv-programma’s (vooral praatshows) als aparte productie op de wereld los. Ook krantenuitgevers doen het: De Morgen, De Standaard, zelfs Doorbraak. De luisteraar moet het liefst de juiste app hebben, eentje die alle functies biedt om een podcast automatisch te downloaden, en om nieuwe producties te ontdekken. 

En, heel belangrijk, de mogelijkheid moet er zijn om premium podcasts te beluisteren vanuit de podcast-app. Zo is er momenteel nog geen ideale manier om premium-content zoals ‘De Machtwacht’ van De Standaard in een klassieke podcast-app te downloaden, omdat die betalend is. En het betaalsysteem binnen podcast-apps staat echt nog niet op poten.

Het in Kopenhagen gevestigde bedrijf Podimo wil daar wat aan doen. De Denen willen de ‘Netflix voor podcasts’ worden. Centraal staat een app die gratis is, maar waarvan ook een betaalde versie bestaat. De bedoeling daarbij is via die premium versie de inkomsten te delen met de makers van podcasts, zodat zij toch enige financiële compensatie krijgen voor alle inspanningen. (HvG)

° Bij TechCrunch staat een achtergrond artikel over dit bedrijf.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx