RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Podcastportret Wouter van der Goes (NPO Radio 2) (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De NPO Radio 2 dj vond zijn vorige job als programmadirecteur bij Qmusic “heel ingewikkeld”, dat zegt hij in een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’ waar hij te gast is. Gastheren Patrick van Denderen en Peter Oostrom hebben een uitgebreid gesprek met hem over zijn rijke radio- en tv-loopbaan.

Radio 538 en Veronica FM

Wouter van der Goes begon zijn carrière bij Radio 538 en stapte daarna over naar Veronica FM. “Eigenlijk kwam je niet veel verder bij 538. Ik had ook wel mot gekregen met Erik (de Zwart, nvdr). Ik kwam Robert Jensen tegen en die zei ‘ik heb eigenlijk wel interesse in jou’. Veronica was in zekere zin een soort droom. Mijn contract was toen niet veel meer dan een briefje”. Ook is Wouter, naar eigen zeggen, ooit geruild voor een zenderkristal. In de podcast hoor je het verhaal hierachter.

Eerste bewoner ‘Glazen Huis’

Met Giel Beelen en Claudia de Breij, was hij de bewoner van het eerste ‘Glazen Huis’ in 2004, toen door 3FM georganiseerd in Utrecht. “Ik kwam thuis ‘s avonds. Ik keek naar het acht uur journaal en daar zaten we in… Toen heb ik een half uur voor me uit zitten staren. Wat is hier gebeurd?”, aldus de huidige NPO Radio 2 dj.

Qmusic

Na 3FM stapte Wouter over naar Qmusic waar hij, naast dj, ook programmadirecteur werd. Maar dat laatste was minder ‘zijn ding’. “Ik vond dat heel ingewikkeld, ik heb ook al die tijd gedacht ‘heb ik hier wel goed aan gedaan’. Maar ja, ik kon niet meer terug. Ik heb een fantastische tijd bij Q gehad, maar ik vond de periode als programmadirecteur niet de allerleukste”.

Bij Qmusic heeft Wouter overigens wel ooit ochtendshow-fenomeen Mattie Valk aangenomen “Ik wil niet lullig doen maar de ontdekker van Mattie Valk zit hier tegenover jullie. Mattie heb ik aangenomen als vormgever en Mattie was fantastisch”.

NPO Radio 2

Tegenwoordig maakt Wouter van der Goes programma’s op NPO Radio 2, samen met Qmusic het grootste landelijke station. “Ons doel is nooit om de grootste zender van Nederland te worden maar wel om de beste radio te maken en als het gevolg dan is dat je de grootste zender wordt dan is dat maar zo”, aldus Wouter.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via debroadcast.nl. Gastheren Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Een soort ‘portret podcast’. Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nederland: wordt Veronica (weer) het kind van de rekening?

Nog voor het hoger beroep over de veiling van de FM-frequenties op 13 december wordt Lees verder

Zoeken naar de vlag van Veronica (audio)

Bladerend in mijn archieven van het jaar 1962 botste ik op berichten over de toen Lees verder

Veronica Sorry, Rob?

Waarom Rob Stenders zich in een twee voor twaalf situatie bevindt en dit ook de Lees verder

1962: En hier is Radio Veronica voor… de huisvrouw (audio)

Hans Knot blikt terug op een onderzoek uit 1962 waarin men uitvlooide waarom huisvrouwen vooral Lees verder

Nieuwe unieke zeezenderfoto’s online

Hoewel Duitsland zelf geen zeezenders kende, is het dankzij oosterburen dat de geschiedenis van de Lees verder

Radio Veronica in beroep tegen boete

Ondertussen werd duidelijk dat Kink, het alternatieve station van Jan Hoogesteijn, achter de klacht zat.

De vele Veronica-plaatjes van Vader Abraham

Hans Knot bezorgde ons een lijstje van alle speciale Veronica-plaatjes die Pierre Kartner destijds produceerde.

Pearl Jam opnieuw nummer 1 in Veronica Top 1000 Allertijden (video)

De lijst is nog tot en met vrijdag 18 november te beluisteren.

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx