RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Podcast: Edwin Evers praat met koning Willem Alexander

De Nederlandse koning Willem-Alexander zit tien jaar op de troon. Dat vraagt niet om een feestje maar om een tiendelige podcast, dachten ze bij de Oranjes en dus werd zowaar oud-radiomaker Edwin Evers even van stal gehaald om de – strak geregisseerde serie – tot stand te brengen.

De eerste drie afleveringen van ‘Door de ogen van de koning’, telkens zo’n 20 minuten, zijn intussen te beluisteren via de bekende podcastplatformen (Spotify, Apple Podcasts en Podimo). De resterende afleveringen worden tot en met 25 mei vrijgegeven, telkens op donderdagochtend.

Het valt royaltywatchers op dat het gesprek tussen de Koning en Evers vrij casual en gemoedelijk is. Evers gebruikt hier en daar humor om het luchtig te houden, maar volgens Sander Paulus, Koninklijk Huis-verslaggever van RTL, is de podcast wel degelijk strak geregisseerd. “Het is een prettig gesprek met een serieuze toon, maar er wordt niet écht doorgevraagd”, zegt Paulus.

Evers en Willem-Alexander hebben mekaar al vaker ontmoet. De koning, toen nog prins, was als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een paar keer te gast in de uitzendingen die Evers maakte tijdens de Olympische Spelen, ten tijde van ‘Evers Staat Op’ bij Radio 538. Volgens de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst hadden beiden er vertrouwen in dat samen een podcast maken goed zou uitpakken. Al is de koning nog niet zo vertrouwd met de podcast als medium. “Ik luister wel heel graag naar de radio”, zegt hij.

Het Nederlandse podcastbedrijf Tonny Media werd benaderd en werkte het concept verder uit. De podcast werd opgenomen in de werkkamer van de koning in Paleis Huis ten Bosch. In elke aflevering staat een jaar van het koningschap van Willem-Alexander centraal.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx