RadioVisie

  • .
    .

Podcast ‘De Standaard Audio’

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Vandaag steekt Hilde Vangool de loftrompet voor het podcast-initiatief van De Standaard.

De in- en omme- keer van ‘De Standaard’

Enkele weken geleden maakte ik me druk  over het feit dat zowel De Standaard als De Morgen audio uitbrachten onder de noemer ‘podcast’,  maar die belofte niet waarmaakten: de afleveringen waren niet via een gewone podcast app te beluisteren, enkel via de eigen nieuwsapp.

Met alle gevolgen vandien: je moest ofwel in streaming luisteren via deze app, ofwel apart downloaden. Wat dan weer betekende dat je manuele handelingen moest uitvoeren en bovendien dat je de uitzending niet kon bedienen via de stop/start knoppen van je koptelefoon.

De reden waarom die podcasts zo kreupel waren? Het verdienmodel! De krant wou de podcasts enkel beschikbaar maken voor de abonnees, en bij de huidige apps hadden zij geen manier gevonden om het concept podcast te combineren met een betaalmuurtje. Maar gelukkig is alvast De Standaard tot inkeer gekomen. Sinds begin september is er elke dag een editie, over erg uiteenlopende onderwerpen. 

En het moet gezegd: het zijn echt wel goede producties. Zo was er gisteren een podcast over Deliveroo, wat de koeriers echt verdienen, of zij daarvan kunnen leven, gesprekken met die mensen, enz. Absoluut de moeite waard om een abonnement te nemen. Ik vrees alleen dat het tempo van één ‘uitzending’ per dag, dus vijf per week, in deze kwaliteit, niet volgehouden kan worden. De afleveringen die ik de voorbije tien dagen beluisterd hebben, waren echt van hoge kwaliteit, wat ongetwijfeld heel arbeidsintensief geweest is en veel voorbereiding gevergd heeft. 

Dus, mensen van De Standaard: proficiat met jullie koerswending. En als jullie het schip even wat trager willen laten varen: dat mag van mij. Ik ben in elk geval fan van jullie werk!

Is getekend Hilde Vangool


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx