fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Podcast ‘De Standaard Audio’

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Vandaag steekt Hilde Vangool de loftrompet voor het podcast-initiatief van De Standaard.

De in- en omme- keer van ‘De Standaard’

Enkele weken geleden maakte ik me druk  over het feit dat zowel De Standaard als De Morgen audio uitbrachten onder de noemer ‘podcast’,  maar die belofte niet waarmaakten: de afleveringen waren niet via een gewone podcast app te beluisteren, enkel via de eigen nieuwsapp.

Met alle gevolgen vandien: je moest ofwel in streaming luisteren via deze app, ofwel apart downloaden. Wat dan weer betekende dat je manuele handelingen moest uitvoeren en bovendien dat je de uitzending niet kon bedienen via de stop/start knoppen van je koptelefoon.

De reden waarom die podcasts zo kreupel waren? Het verdienmodel! De krant wou de podcasts enkel beschikbaar maken voor de abonnees, en bij de huidige apps hadden zij geen manier gevonden om het concept podcast te combineren met een betaalmuurtje. Maar gelukkig is alvast De Standaard tot inkeer gekomen. Sinds begin september is er elke dag een editie, over erg uiteenlopende onderwerpen. 

En het moet gezegd: het zijn echt wel goede producties. Zo was er gisteren een podcast over Deliveroo, wat de koeriers echt verdienen, of zij daarvan kunnen leven, gesprekken met die mensen, enz. Absoluut de moeite waard om een abonnement te nemen. Ik vrees alleen dat het tempo van één ‘uitzending’ per dag, dus vijf per week, in deze kwaliteit, niet volgehouden kan worden. De afleveringen die ik de voorbije tien dagen beluisterd hebben, waren echt van hoge kwaliteit, wat ongetwijfeld heel arbeidsintensief geweest is en veel voorbereiding gevergd heeft. 

Dus, mensen van De Standaard: proficiat met jullie koerswending. En als jullie het schip even wat trager willen laten varen: dat mag van mij. Ik ben in elk geval fan van jullie werk!

Is getekend Hilde Vangool


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De middengolf leuk laten klinken, bij Caroline doen ze het weer Was het vroeger allemaal
Muziek doet passies oplaaien. Of probeert dat toch... Op zoek naar spannende verhalen? We helpen
Van radio naar podcast! Zaterdag 28 september, was het podcastfestival in Amsterdam, waar enthousiastelingen over
Olympia Radio voert actie op het Media Park voor meer Nederlandstalige muziek Vorige week is
Geen dag is gelijk omdat alles continu evolueert. Een boutade waar ook de media niet
Zes jaar geleden stierf 'Ollie' en we blijven hem missen! Gekleurde live orkesten werden 'verslagen'
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Opinie
Op dat verkeerde moment (video)

DPGMedia versus Mediahuis?

Wat als we Klara herverkavelen?

Radiomaken: wat je zelf doet, doe je beter

Internet aan de ‘speed’?

Radio Evanna (direct) met een gat in de boeg

Sluiten