RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 64 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen)

Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in de Rotterdamse Ahoy wordt gespeeld? En dan nog liefst duizend man! Dat zijn er volgens mij meer dan het aantal toeschouwers. Reken daar het vaste personeel bij en ze zullen over elkaar struikelen, denk ik. 

En wat worden die allemaal geacht te doen? Jassen van bezoekers aanpakken, drankjes en hapjes rondbrengen, de pers te woord staan, meezingen en dansen, het geluid en beeld verzorgen, na afloop stofzuigen? Binnenkort krijgen ze allemaal een intake-gesprek, nou daar is dan ook nog minstens een paar honderd man voor nodig. Nu begin ik te begrijpen, waarom ze het een spektakel noemen. 

Dus de organisatoren pakken veel poen, de radio en televisie dient een tiental miljoen subsidie te verwerven, stad Rotterdam moet flink in de buidel tasten, net als Den Haag, voor een evenement met duizend vrijwilligers?! Artiesten, managers en verdere aanhang die de eerste ronde overleven dienen ergens te overnachten. Er zijn blijkbaar hotels die een normale honderd-euro-kamer nu in de markt zetten voor zo’n drieduizend per nacht! 

Dan moet er ook nog gegeten en gedronken worden. Ik vraag me af welke firma dat kan en mag fourneren. AH misschien? En waar gaat het uiteindelijk om? Precies om een liedje te verkiezen, hetgeen de laatste jaren voornamelijk door waanzinnig uitgedoste dansers en/of zangers wordt voorgedragen. 

Er beginnen nu al landen, zoals ondermeer Montenegro en Hongarije af te haken vanwege het gay-gehalte op het podium. En allemaal liedjes die je een dag later al niet meer kunt herinneren. Ik zou zeggen aan de liefhebbers, “Ga fijn voor uw flatscreen zitten met een hapje en een drankje en genieten maar. Oh ja, vergeet niet een stuk of vijftig keer te stemmen via sms. Tegen betaling aan de operator vanzelfsprekend”. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx