RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 46 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Omdat alles in het nieuws de afgelopen dagen niet zo florisant was; moordende Turken in Antwerpen, Facebook – ondanks tegenslag – toch gegroeid, donderdag terug spijbelende jongeren die tegen het klimaat demonstreren, volgende week nationale staking (België), VTM bestaat 30 jaar, Fortisbank langs riool leeggeroofd, oude top 40’s op de radio… heb ik besloten in mijn dagboek te schrijven en u, als trouwe lezer, te irriteren met nutteloze informatie.

Vrijdag: drie woninghuurders melden dat ze de huur niet kunnen betalen. Twee klanten vragen of ze langs mogen komen, ze zijn inderdaad langs gekomen want ik heb ze niet gezien. Iemand gaat eten maken, maar dit ontaardt in verbaal geweld tussen de diversiteit aan nationaliteiten in één kleine keuken. Flatscreen-tv wordt door een Bulgaarse juffrouw opgehaald (keek toch niemand naar). Buitengaats gaan eten in Egyptisch restaurant en vroeg gaan slapen.

Zaterdag: wakker geworden en ik zie dat de buitendeur openstaat, maar gelukkig hangt er zo’n plakkaat met ‘Sorry we are closed’ op, dus dat zal indringers wel tegenhouden. Ik moet dringend naar toilet, maar daar zit iemand geruime tijd te hoesten en andere zaken te doen. Er komt een andere huurder aankloppen dat ze geen wifi-ontvangst heeft.

Tom Poes moet eten hebben, doch dat ben ik vergeten te kopen, dus die is ook slechtgezind. Ik blijk geacht te worden ’s avonds naar een of ander feestje te moeten gaan (met tegenzin). Roemeense juffrouw gooit haar gsm tegen een Roemeense mijnheer in de keuken. Dezelfde juffrouw verzoekt mij samen naar MediaMarkt te gaan, want daar zijn nieuwe gsm’s het goedkoopst. Ik ga nog mee ook en mag betalen.

Ik zie een McDonalds en wil een hamburger gaan eten, maar de juffrouw die inmiddels een vriendin is tegengekomen weet me te overtuigen om in een Turks restaurant te gaan eten. Het is bijna avond, dus moet ik blijkbaar naar dat ‘feestje’. Eénmaal in een ander dorp te zijn gearriveerd, met twee juffen en één jongen, breekt daar de pleuris uit. Dus na een uurtje of wat ouderwetse gezelligheid, ben ik maar vertrokken.

Zondag: alle betrokkenen zijn zeer boos, dus niemand zegt wat (thank God). Niemand wil eten. De sigaretten zijn op. Dus de nachtwinkel gebeld dat ie overdag open doet. Hetgeen geschiedde. De ruzie zet zich voort en nu ben ik het doel. Eén van de betrokkenen weigert nog voor mij te werken. Er breekt een vechtpartij uit tussen twee Roemeense zusjes en ik heb een stuk jas van één van hen afgescheurd tijdens het bemiddelen. Ik zal de rekening wel krijgen.

Maandag: werkweigeraar blijft in bed en is inmiddels kwaad op zichzelf. Ik zet op verzoek Griekse muziek op, want één van die meiden heeft in Griekenland gewerkt, doch dit is tegen de zin van een Roemeen. Ik zet internetradio op, waarop een ‘weermijnheer’ laat weten dat het koud zal worden en dat als je naar buiten gaat je beter een jas aan doet.

Plaatje maar weer…


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx