RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Plaatje maar weer – 45 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Verkoop je appartement en heb lol. Om de verkoop een beetje geheim te houden, vertel je het aan je kennissen en die vertellen het weer door aan hun relaties. Moet je mee oppassen, want die lui denken, omdat ze die en die kennen, dat ze het goedkoper kunnen krijgen. Dat komt dan de boel bezichtigen, zonder enige bedoeling tot koop, enfin gewoon kennismaken dus en een soort van relatie-uitbreiding genereren.

Dan zet je maar een bord TE KOOP neer, want je wil geen gebruik maken van zo’n IMMO-site op het net, omdat je dan alleen makelaars de hele dag aan je telefoon hebt hangen. Diverse ‘geïnteresseerden’ bellen je op om af te spreken voor een bezichtiging. Zelf blijf je de hele dag beschikbaar, maar de koper in spé begint al met te zeggen; “Zo laat en zo laat en dan en dan kan ik niet”.

Uiteindelijk maak je een afspraak, je zet eerst alles aan kant, stof gezogen, prettig luchtje in de lucht gespoten, komt dat binnen; “Goedemiddag, mag ik rondkijken?” Tja, wat zeg je daarop. Dat begint rond te kijken en vragen te stellen; “Heb je een beetje prettige buren?” en; “Die vloer gaat eruit en ik zal moeten verven”.

Je zegt maar niks en loopt er een beetje voor piet snot bij ter begeleiding. Na nog wat commentaar, vertrekt hét zonder duidelijk te maken of ze nu interesse hebben of niet.

Volgende afspraak; een vrouw springt binnen, gooit haar kind in mijn armen en zegt “Hou eens vast”. Ondertussen pakt ze haar iPhone en begint daar een partij verslag te doen aan haar echtgenoot, of makelaar of… en beschrijft het appartement tot in droefenis. “’t Is wel klein hoor voor die prijs en er is niet eens een lift tot op het achtste, dus die zullen we moeten doortrekken”.

Eenmaal uitgetelefoneerd, vraag ik of ze de vraagprijs wil en kan betalen. Juffrouw; “Wel duur hoor en ik moet trouwens nog naar de bank, weet u geen goede bank?”.

Volgend type komt zich melden; “Is maar één slaapkamer hé?” En, “Is er een garage bij?” Terwijl je het bijna opgeeft (beleefd blijven terwijl je moordplannen hebt), komt de volgende aan de deur; “Wat is dat deurtje in de terrasdeur?”. Ik; “Dat is een kattenluikje mevrouw”. “Oh dat komt goed uit want ik heb een hondje”. Verder; “Ik moet nog wel alles met mijn echtgenoot bespreken natuurlijk hé, dat begrijpt u toch wel. Nog één vraagje, heeft u hier internet?”

Ziek van zulk volk middels zo’n uithangplakkaat, dan toch maar de sociale media ingeroepen. Zullen eens even uitpakken op een FeestBoek-pagina met prachtige foto’s… De eerste reactie; “Blijven die meubels daar staan?” De tweede; “Is dat een beetje een deftige buurt daar?” De derde; “Veel te duur”.

Dan toch maar zo’n Media-Immo-Makelaar aangesproken en het hele traject door hem laten afhandelen. Dus, ondanks mijn bedenkingen, kan de media toch nog goed van pas komen. Plaatje maar weer…


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx