Plaatje maar weer (7) Ben Bode neemt je straks mee naar buiten!

Een week vol genot, ergernis, schrik, humor én nog zoiets… om maar gelijk in open doel te scoren; de goede doelen dus. 

Vraagt niemand zich af waarom deze doelen ‘goede’ doelen zijn? Ik bedoel, dan zijn er ook ‘slechte’ doelen naar ik aanneem. Een doel is iets waar je op afgaat, net als een pijl als het ware, in de hoop dat je bereikt wat je van plan was te scoren. Een goed doel heet zo om op jouw en mijn schuldgevoel te werken en dat af te laten kopen met een al dan niet bescheiden bijdrage alwaar uiteindelijk de Goede Doel erecties mee gaan lopen. “Héhé, wat erg weer daar in Verweggiestan, gelukkig heb ik tien euro gedomicilieerd, dus rap overschakelen naar iets leuks.” 

Temptation Island, dat is pas entertainment. De bijna klaarkomende kreet ‘rij maar in mijn middenvak’ is heet-actueel en de gemiddelde tv-kijker zal dat waarderen. De gazetten in ieder geval wel, getuige de vele dagelijkse items over en rond dit ‘spectaculaire’ programma. Dan maar even naar het journaal schakelen; een vent die 160 scheurend opbelt om te zeggen dat z’n gaspedaal vast zit. Dat is leuk. Wel spijtig dat de politie hem hielp stoppen en dat ie zich dus niet live te barsten heeft gereden. 


Lees verder onder de advertentie


“Aha, een schietpartij op Amerikaanse school. Zeventien doden!!! Er waren toch veel meer slachtoffers bij die vorige aanslag of wat? Hier, heb je Trump”; “Neighbours and classmates knew he was a big probem. Must always report such instances to authorities, again and again.” Die Donald weet toch altijd de juiste diplomatieke snaar te raken. 

Nog meer nieuws: Leuven pakt uit met een uitnodigende hospitaalbrochure waarin het ‘boeken’ van een éénpersoonskamer gepromoot wordt boven een tweepersoonskamer. Lig je in een éénpersoonskamer op jouw operatie te wachten dan word je gegarandeerd door een echte chirurg opengereten; die in tweepersoonskamers worden door studenten geslacht. Zelf ben ik onlangs geopereerd vanuit een tweekamerssuite en ik heb nog altijd geen idee wie mij nu dat 25 cm stuk titanium heeft binnen geschoven. 

Bij het binnenrijden zag ik wel een zooi groenjassen, waarvan bleek dat er twee chirurgen waren en dat de rest helpers en/of leerlingen waren. Voorzover ik nu door een leerling of door een prof ben opengesneden én dichtgenaaid, zal mij worst wezen. Ben content dat ik levend en wel terug naar mijn inmiddels vertrouwde tweepersoonskamer werd gereden. 

Daar heb ik op het toestel van mijn buurman nog een partijtje gefeestboekt, want je weet maar nooit wat je tijdens zo’n operatie allemaal gemist hebt en zag dat FB weer de nodige extraatjes, die ik gewoonlijk allemaal oversla, geïntegreerd had. 

Nu schijnt dat te zijn om mijn surfgedrag te kunnen volgen en dat vervolgens door te verkopen aan al dan niet goede doelen. Dit blijkt van ondermeer een Belgische rechtbank niet meer te mogen en moet FB dat per direct ongedaan maken op straffe van een, voor FB schamele, dwangsom.



Nou, de overheid, om het even dewelke, hoeft niet voor mijn privacy op te komen, want dat heb ik hoogstpersoonlijk zelf al te grabbel gegooid door überhaupt al een feestboek-pagina aan te maken en vol te klieren met allerhande ongein, waarvan ik hoop dat mijn honderden vrienden, waarvan ik er maar enkele ken, dat leuk, grappig of geweldig vinden. 

Terug naar wat de media nog meer weet te produceren; ja Prins Laurent zijn iPhone is kapot en die liet ‘m in een Applestore zelf repareren, Premier Rutte (NL) is zijn politieke ruggegraat kwijt met het ontslag van Zijlstra, die ‘de eer aan zich zelf hield’ door af te treden na zijn al dan niet ontmoeting met ene (Ras)-Putin. 

Dan nog het weerbericht dat zegt dat er kans is op zon. Dus maar rap naar buiten allemaal, misschien naar Meise om aan de reuzenaronskelk te ruiken, oortjes in en afstemmen op een non- stop radio om al dat nodeloze gelul niet te hoeven aanhoren.

Plaatje maar weer…. 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Plaatje maar weer – 26 (video) Televisie toen en nu. Niets is wat het lijkt... Niks geen kamerbrede flatscreens, gewoon een bolle beeldbuis met bijbehorende televisietafel op wieltjes. Niks afstand te bedienen, gewoon opstaan om het geluid harder of zachter t...
JLB gaat (soms) naar zee (28) Tante Terry en Paula Semer waren vriendinnen Ik ben een niet-tv-kijker. Of dit een zelfstandig naamwoord is met een eigen invulling, dat moet ik straks eens opzoeken. Maar ik hou wel van een potje voetbal. Ik kom dezer dagen ...
Nostalgische column Hans Knot – 23 (video) Met Eddy Becker duiken we in de nostalgie Eenieder heeft zijn directe herinneringen bij een naam die verbonden was aan radio en/of televisie. Zo heb ik dit met Eddy Becker. Nee, ik kom niet met de aanvullende zin ‘de man m...
Nostalgische column Hans Knot (22) Bijeenkomst Nederlands Genootschap Reclame - oktober 1... Radio is niet alleen boeiend om naar luisteren, ook de geschiedenis ervan in allerlei facetten vastleggen, is dat. Alhoewel dit laatste voor veel minder mensen geldt. Slechts een k...
JLB gaat (soms) naar zee (19) The French Connection De paasvakantie van 2018 zit erop. Althans toch die van mij. Het is Frankrijk geworden. Ik hoef er niks meer te ontdekken, wat het allemaal een stuk makkelijker maakt. Uiteindelijk...
Nostalgische column Hans Knot (13) 15 jaar Eurovisie (deel 2) In de jaren vijftig en zestig bracht de televisie de wereld in de huiskamer. Het medium maakte de belevingswereld groter en de buitenwereld kleiner. De televisie werd een venster o...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
Amptec
TVV Sound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Column
JLB gaat soms naar zee (11)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 5 (video)
Nostalgische column van Hans Knot (9)
Kolder en Klodder (10)
Plaatje maar weer (6)
JLB gaat soms naar zee (10)
Sluiten