RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Plaatje maar weer – 65 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het geschiedde in die dagen

Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de geboorte van Jezus. Maar die hebben ze opgehangen en sindsdien is kerstfeest gewoon een paar vrije dagen, een boel eten, drinken en familie lastig vallen waar men normaliter nooit tegen praat. Gezellig de kerstboom optuigen, nadat de nepboom een keer een douche gekregen heeft want er zat meer nicotine aan dan in duizend pakjes sigaretten. Daarna iedereen uitnodigen om te komen zeggen hoe mooi hij wel is. 

Overigens zo’n boom is zo heidens als maar zijn kan. Is, als ik wel ben, een idee van een bakker uit de middeleeuwen die zijn broodjes in een boom hing bij wijze van marketing-tool. Slimme Hema-verkopers en voorlopers hebben dan engelenhaar en ballen bedacht ter vervanging van het broodnodige brood. Ledlampjes in diverse kleuren erin en klaar is Jezus. Er was een tijd dat men echte kaarsjes in een echte boom die je kon ruiken stak. Met een emmer water ernaast, want zo’n boom kon zo maar vlam vatten. Blijkbaar. 

Vreugdevuren waren normaal, maar ja ook de vuurstapels waren controleerbaar (meestal alleen kerstbomen) en niet honderdduizend houten pallets waardoor verleden jaar bijna Scheveningen in Nederland in brand vloog. Een paar dagen terug heeft de waarnemend burgemeester van de stad, de vorige is vanwege die bijna-brand-moeten aftreden, bekend gemaakt dat volgend jaar terug vreugdevuren aldaar worden toegelaten, zij het op BBQ formaat en zo. 

Omdat de kerstvierders boos zijn omdat ze dit jaar de boel niet in vuur en vlam mogen zetten, steken ze nu reeds auto’s, scooters en vuilcontainers aan. Dus kerst is al lang niet meer met kindjes bij kerstboom zitten en een kerstverhaal voorlezen. Trouwens dat zou je nu in meerdere talen moeten doen en die kids luisteren toch niet, want die hebben hun handjes vol aan hun iPhone en andere rotzooi. 

Dus om het eenvoudig te houden zet je de radio aan. Krijg je daar wederom dezelfde liedjes zoals elk jaar voorgeschoteld. ‘Driving home for Christmas’ (kan mij dat nou schelen), ‘So this is Christmas, war is over’ (wat lult die Lennon nu, war is helemaal niet over), ‘Eenzame Kerst’ van Hazes die in gevangenis zat. Gezellig allemaal. 

Ik hoop dat men de film ‘Home Alone’ op televisie  gaat uitzenden, want dat hakt er wel in tijdens de kerstdagen. Uw columnist gaat alvast eieren zoeken in verband met toekomstige paasdagen. Plaatje maar weer…


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Plaatje maar weer – 63 (audio)

De Caroline Bible Krijgt uw columnist daar plots een boek in zijn brievenbus gegooid. Gelukkig Lees verder

Plaatje maar weer – 62 (audio)

Plassen met media Het wordt steeds gekker, ik wist niet dat er beeldschermen met reclame Lees verder

Plaatje maar weer – 61 (video)

Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat Lees verder

Plaatje maar weer – 60 (audio & video)

Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige Lees verder

Plaatje maar weer – 59 (video)

Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks. Lees verder

Plaatje maar weer – 58 (video)

Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast Lees verder

Plaatje maar weer – 57 (video)

Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx