RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Plaatje maar weer – 63 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Caroline Bible

Krijgt uw columnist daar plots een boek in zijn brievenbus gegooid. Gelukkig heeft hij een grote gleuf, want anders had het daar niet in gepast, het is een grooooot boek, dat kan ik u verzekeren. Het betreft The Radio Caroline Bible. 

Paul Rusling heeft zo’n vijfhonderd of meer pagina’s over the beginning and the end of Radio Caroline neergepend met zijn ongetwijfeld kostbare Apple-design-laptop. Ik ben al op bladzijde 80 of zo. Het is zo’n dik boek dat het lezen zwaar valt qua gewicht en beethouden dus, maar de inhoud is lezenswaardig. Ik heb nu al honderden gebeurtenissen – vanaf de geboorte van het radiostation en de schepen – nooit geweten. 

Ik ben mezelf ook al een paar keer tegengekomen, maar dat komt omdat ik er een beetje aan mee gewerkt heb. Het is echt zo’n boek waarvan kenners zeggen; “Dat lees je in één keer uit”. Nou uw columnist niet! Omdat ik als beginner én eindiger bij dit prachtige radiostation heb mogen existeren, zal ik u dan ook geen korte beschrijving geven. 

Overigens had ik, wat in dit boek staat allemaal op voorhand geweten, dan had ik wel een ander beroep gekozen. Maar een goed verstaander luistert naar Radio Caroline en leest dit boek. Ik ben reuze benieuwd wat er op latere bladzijden over BEN geschreven wordt. 

Maar zover – tot bladzijde 80 dus – heb ik Ronan O’ Rahilly toch aardig verkeerd ingeschat en is door deze bible mijn hele gedachtengang omgegooid. OK, toen uw columnist met hem mocht gaan werken, was hij ouder en minder geïnteresseerd in het medium en ik juist des te meer. 

Fantastisch dat ik aan zo’n wereldradio ‘iets’ heb mogen bijdragen. Lees reclamespots en daar omheen enige grammofoonplaten, maar u bleef luisteren, dat moet u toegeven. Ik ook…  Zover Paul Rusling, zitten er geen fouten in, want anders mag u net als Auke Kok (biografie Johan Cruijff én daarvoor de Veronica-sage) voor het hekje verschijnen. 

Als uw vaste columnist hier op RadioVisie, zou ik zeggen; bestel dit boek, doe er uw voordeel mee, mocht u nog een zeezender willen optuigen, of willen weten hoe het wel en niet zat. Voor mij is het te laat, maar daarover later meer. In dit boek wordt overigens ook reeds een sluier opgelicht…

Reclame maar weer! 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx