RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 59 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Inderdaad het feest gaat beginnen… Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks. Maar dit keer niet met zijn slagschip, doch met een stoomtrein! Hij landt namelijk in Apeldoorn – waar je nog geen lekke band wil krijgen – en daar is het enige beschikbare kanaal te smal voor zijn pakjesboot.  Om over de haven dan nog maar te zwijgen. 

Waarom moet dat spektakel overigens in Apeldoorn plaatsgrijpen? Zijn er geen wereldsteden in Nederland meer? OK, hij komt dus met stoomtrein met een partij uitstoot van heb ik jou daar, maar wellicht minder dan de CO2 van zijn ‘stoomboot op diesel’. 

Op 16 november is de goedheiligman er reeds en wat hij daar tot 5 december zoal gaat doen ontgaat mij geheel. Pakjes uitpakken? De televisie heeft zich al opgemaakt om uitvoerig verslag te doen en deze karavaan van zo’n twintig diesel-auto’s zijn reeds onderweg om kabels te leggen in deze draadloze wereld. 

Zijn er nog radiostations die verslag van dit festijn doen? Ik bedoel, als dé radio’s deze blijde aankomst verslaan, heb je dat gedonder niet over zwarte, roetveeg, en/of gele Pieten, want radio is illusie en daar kan je alles zelf bij voorstellen of verzinnen. 

Over voorstellen gesproken: Sinterklaas komt dus met trein in Nederland op 5 december, hoe kan hij dan op 6 december met stoomBOOT in Antwerpen afmeren? Begrijpen wie snappen kan. En inderdaad voor het eerst deze eeuw is uw columnist niet bij de intocht aanwezig omdat hij eind september jarig is en daarna moet rusten. Plaatje maar weer! 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx