RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 58 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Klimaat in de media

Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast kijken – , dat na de door die malle schoolmeiden georganiseerde klimaatmarsen, iedereen op de klimaatkar springt? De groenen zeveren daar al langer over, maar de extremisten uit die partij willen ook het vee afschaffen vanwege hun CO2 uitstoot. Sommigen onder hen willen alle dieren terug in de natuur zetten. En daar doen ze hun behoefte niet?

Nu bemoeit een bioloog zich er mee en maant u en mij aan om je schuldig te voelen als je een biefstukje eet. Wat heeft dat nu met het klimaat te maken zou je denken? Wel, nu de Amazone-branden in het nieuws zijn – die zijn er al jaren gewoon spontaan, moet u zich schuldig voelen want die branden komen door u.

Jazeker, het vee dat u in andere vorm op de BBQ legt, eet vooral soja en dat komt uit de Amazone-wouden en omdat u steeds meer vee consumeert, hebben de Amazone-boeren meer land nodig voor de verbouwing ervan. Dus steken ze bepaalde stukken in de fik en dat loopt wel eens uit de hand. Het is dus mede uw schuld middels uw consumptie-drang.

Althans dat duwt de media in uw strot door ‘klimaat-experts’ uit hun nek te laten kletsen. Hoppa, weer een paar uur programma gevuld. Daarna nog even een bij National Geographic voor veel geld aangekochte natuur-documentaire met aangepaste klimaat-teksten en hun dagtaak is weer volbracht.

Die Amazone-branden zijn dus helemaal niet nieuw en hebben geen donder met het klimaat te maken. Ja, de rook die door die branden veroorzaakt wordt, zal het klimaat geen goed doen. Maar zoals gezegd, ze zijn er al jaren en in Afrika zijn er sinds koning Leopold II daar nog handen afhakte, nog veel meer bosbranden en al eeuwen. Niemand praat daar over. Gek hé?

De kranten die ook allemaal op de klimaat-kar springen, maken het nog bonter met hele verhalen dat de zeeën stijgen, en dat dit komt door het smelten van de ijskap en dat er zelfs voor het eerst onweders boven IJsland zijn. Allemaal onze schuld omdat we CO2 uitstoten. Stop met die flauwekul, stop met autorijden, stop met roken, stop met ademen.

Mediamisbruik. Een artikel met photoshop-foto van een reuze ruimte-kei die op de aarde afkomt. Aan het eind van het bericht wordt verteld dat we ons geen zorgen hoeven te maken, want dat ding passeert op miljoenen kilometers afstand en dat gebeurt al miljoenen jaren. Alleen is het blijkbaar één keer mis gegaan en toen zijn daardoor de dinosaurussen uitgestorven. Zorgden die beestjes ook niet voor een CO2 uitstoot toen?

Enfin, toen was er nog geen media. En wat niet weet wat niet deert. Alle media-kanalen pikken, tussen de ‘Slimste Mens’ en het voetbal een graantje mee over het klimaat. Tja, als je maar een onderwerp hebt. En gelukkig is dit onderwerp oneindig. Volgens sommige zenders en kranten gaat de wereld om zeep.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx