RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 57 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus aanstaande? Tja, als ze niet eens terug de zee op gaat, kunnen we haar ook niet laten zinken, natuurlijk. Dus zal ze vermoedelijk als een ijzeren prostituee aan de kade blijven om als restaurant, partyboot, discotheek of wat dan ook haar leven te slijten.

Niemand wilde haar hebben als museumstuk en zeker al niet als het geld ging kosten. Om dit stuk historie nog één keer geschiedenis te doen schrijven werd het idee geopperd om haar medio 31 augustus naar zee te slepen om vervolgens met een knoepert van een zender de rijkelijke omgeving plat te blazen.

Nee, niet met « Het LAATSTE UUR » en zo, gewoon met bijvoorbeeld keiharde Rockmuziek. Wel gelardeerd met de gekende Veronica jingles natuurlijk. Gewoon die bewuste dag 24 uur blazen en daarna de stoppen er uit en laten zinken. Komt er een mooi einde aan een lange geschiedenis en zij aan haar einde en met een boel publiciteit.

Dat was het basisidee, echter men wilde ineens weken, zo niet maanden gaan uitzenden en zelfs studio’s op het schip gaan monteren?! Dat is toch nergens voor nodig anno 2019? Met een smartphone kan je die zender aansturen én het radiospektakel gewoon aan land maken, net als vroeger zeg maar.

Het plan werd almaar groter en kostbaarder en al doende is het basisidee voorbijgeschoten. Zoals het er nu uitziet zal er dus niets spectaculairs gebeuren op 31 augustus, behalve natuurlijk dat zo’n 100 internetradio’s en low power AM-stations oude Veronica-programma’s zullen gaan uitbraken. Dat kennen we allemaal al tot in den treure toch?

Het had een mooi einde kunnen zijn, zeker in het jaar dat RADIO 100 jaar bestaat. Spijtig, maar het is niet anders. Volgend jaar hoef je het niet meer te doen want dan is 60% van de Veronica-fans/luisteraars reeds begraven of gecremeerd. Plaatje maar weer….

https://www.youtube.com/watch?v=cfaCwDHfi7M

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx