RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Plaatje maar weer – 53 (audio)

De geschiedenis herhaalt zich… Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de kust gezien links Veronica, daarnaast en in het midden Noordzee Internationaal en rechts daarvan Mi Amigo & Caroline. 

Velen onder u zullen zich ongetwijfeld de zeilrace herinneren waarin Radio Veronica een hoofdrol speelde, omdat de zeilende deelnemers het radioschip moesten ronden en de dienstdoende dj’s aan boord hier uitvoerig verslag van deden. Herinner je de veel gedraaide tune ‘Come on and sail away with Veronica’.

Een geweldige jingle van ons aller Patrica Paay ingezongen op het refrein van een origineel nummer van Dusty Springfield; ‘The summer is over’. Helaas wel een spektakel dat je vanaf de kust amper kon waarnemen, maar het radioprogramma had toch wel een unieke impact.

Dáár was Veronica heel goed in. Die tijden keren blijkbaar nog één keer terug, maar dan zonder muziek en reclames. Op 20 juni arriveren echte piratenschepen in Scheveningen én je kan op sommigen nog meevaren ook. Dan is er namelijk de finish van de ‘Liberty Tall Ships Regatta’, onder de noemer ‘Sail op Scheveningen’. En dit keer pal langs de kust, dus wel goed zichtbaar. Bovendien varen ze ook de haven binnen. Op 23 juni voeren ze allen een grote kustparade uit om daarna voor goed te verdwijnen. 

Hierbij roep ik radiostations op om dit live te verslaan vanuit Scheveningen om Veronica nog eens in te halen en een updated versie hiervan uit te zenden op de beschikbare golven en internet. Een gemiste kans als jullie in de studio blijven en slechts een aap met een telefoon sturen. 

Dit keer geen plaatje maar weer, maar het hele artikel zodat u volledig op de hoogte bent. Genoegens…


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx