fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Plaatje maar weer – 50 (video)

Wat men allemaal niet onderzoekt en test, ongelooflijk. Blijkt dat ze in een of andere universiteit in Bern (Zwitserland), een test uitgevoerd hebben om te zien (lees proeven en ruiken) of kazen tijdens het rijpen van karakter veranderen als muziek gespeeld wordt. 

Er zijn voor maanden proeven gedaan met ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin, muziek van Mozart en een soort van ‘rap’ om te zien hoe de kazen daar op zouden reageren. Volgens de uitkomst van de onderzoeken, waren er wel degelijk verschillen in reuk en smaak. 

Dat bracht me op het idee om een doelgroepradio te beginnen die alleen kaas-format speelt. In één keer duizenden ‘luisteraars’ (kazen), dus economisch een succes; Radio Topkaas. Voortbordurend op dit succes zouden er meer van dat soort stations opgericht kunnen worden, wat dacht u van: 

Radio Klimaat: met alleen negatieve berichtgeving dat de wereld om zeep is (Urbanus) of gaat en hoeveel mensen aan de wekelijkse demonstraties deelnemen. Geen muziek dus, want dan moet eerst de tekst bestudeerd worden om te checken of er geen anti-klimaat lijnen in voorkomen. 

Radio Alcohol: bemand door AA-leden die al dan niet bezopen, een koddig programma presenteren en de luisteraar bijbrengen hoe te stoppen met drinken (hik), terwijl ze er nog eentje nemen. Muziek van ondermeer de Strangers en Jan Boezeroen. 

Radio Cannabis: dat uitleg geeft over hoe je de plantjes moet kweken, bewerken, verkopen en het eindproduct gebruiken. Muziek van onder andere Armand en 50 cent. 

Radio Relatie: dat koppels… koppelt, ontkoppelt en informatie geeft middels een soort van Goedele Liekens. Hoe dat gaat en komt, gelinkt aan een commerciële datingsite. Alleen cocktailbar-muziek. 

Radio Euthanasie: dat op je inpraat om hét te doen en informatie verschaft hoe dit te doen, met wat, waar je het kan krijgen en hoe je het als verrassing kan uitvoeren voor familie en toekomstige nabestaanden. Dit in nauwe samenwerking met de zelfmoordlijn. Muziek: onder andere ‘Time to say goodbye’, ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ‘Zo zal het zijn’ en ‘Tears in heaven’. 

Radio Gevangen: dat data verstrekt zowel vanuit de gevangenis naar buiten, als andersom naar binnen. Een soort van communicatie die gevangenen en hun ‘buitenstaanders’ en ‘meegenoten’ ontberen vanwege verbod op het hebben van telefoonverkeer. Muziek: ‘San Quentin’, ‘Folsom prison’, ‘Jailhouse rock’, ‘On the chain gang’. 

Radio Ziekenhuis: oh nee dat bestaat al jaren… Ik zou zelf gaan voor: 

Radio Muziek: dat muziek brengt. Maar ja daar zijn er al velen van. Alleen veelal beheert door idioten die niet weten wat men in de auto of in de slaapkamer wil horen en die zelf vroeger op zolder of in de kelder vertoefden. Daarom zie ik er nu reeds vanaf. Geen muziek dus. 

Plaatje maar weer…. 


Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Caroline Bible Krijgt uw columnist daar plots een boek in zijn brievenbus gegooid. Gelukkig
Plassen met media Het wordt steeds gekker, ik wist niet dat er beeldschermen met reclame
Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat
Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige
Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks.
Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast
Ik ben zo'n twee weken 'buiten dienst' geweest hier op dit plezierkwartier, genaamd RadioVisie, maar
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Groen Licht – 1 (video)

Kolder en Klodder – 67 (video)

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 5 (video)

Nostalgische column Hans Knot (62)

Dick is (nog steeds) radio actief – 26 (video)

Plaatje maar weer – 49 (video)

Sluiten