RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Plaatje maar weer – 50 (video)

Wat men allemaal niet onderzoekt en test, ongelooflijk. Blijkt dat ze in een of andere universiteit in Bern (Zwitserland), een test uitgevoerd hebben om te zien (lees proeven en ruiken) of kazen tijdens het rijpen van karakter veranderen als muziek gespeeld wordt. 

Er zijn voor maanden proeven gedaan met ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin, muziek van Mozart en een soort van ‘rap’ om te zien hoe de kazen daar op zouden reageren. Volgens de uitkomst van de onderzoeken, waren er wel degelijk verschillen in reuk en smaak. 

Dat bracht me op het idee om een doelgroepradio te beginnen die alleen kaas-format speelt. In één keer duizenden ‘luisteraars’ (kazen), dus economisch een succes; Radio Topkaas. Voortbordurend op dit succes zouden er meer van dat soort stations opgericht kunnen worden, wat dacht u van: 

Radio Klimaat: met alleen negatieve berichtgeving dat de wereld om zeep is (Urbanus) of gaat en hoeveel mensen aan de wekelijkse demonstraties deelnemen. Geen muziek dus, want dan moet eerst de tekst bestudeerd worden om te checken of er geen anti-klimaat lijnen in voorkomen. 

Radio Alcohol: bemand door AA-leden die al dan niet bezopen, een koddig programma presenteren en de luisteraar bijbrengen hoe te stoppen met drinken (hik), terwijl ze er nog eentje nemen. Muziek van ondermeer de Strangers en Jan Boezeroen. 

Radio Cannabis: dat uitleg geeft over hoe je de plantjes moet kweken, bewerken, verkopen en het eindproduct gebruiken. Muziek van onder andere Armand en 50 cent. 

Radio Relatie: dat koppels… koppelt, ontkoppelt en informatie geeft middels een soort van Goedele Liekens. Hoe dat gaat en komt, gelinkt aan een commerciële datingsite. Alleen cocktailbar-muziek. 

Radio Euthanasie: dat op je inpraat om hét te doen en informatie verschaft hoe dit te doen, met wat, waar je het kan krijgen en hoe je het als verrassing kan uitvoeren voor familie en toekomstige nabestaanden. Dit in nauwe samenwerking met de zelfmoordlijn. Muziek: onder andere ‘Time to say goodbye’, ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ‘Zo zal het zijn’ en ‘Tears in heaven’. 

Heynen

Radio Gevangen: dat data verstrekt zowel vanuit de gevangenis naar buiten, als andersom naar binnen. Een soort van communicatie die gevangenen en hun ‘buitenstaanders’ en ‘meegenoten’ ontberen vanwege verbod op het hebben van telefoonverkeer. Muziek: ‘San Quentin’, ‘Folsom prison’, ‘Jailhouse rock’, ‘On the chain gang’. 

Radio Ziekenhuis: oh nee dat bestaat al jaren… Ik zou zelf gaan voor: 

Radio Muziek: dat muziek brengt. Maar ja daar zijn er al velen van. Alleen veelal beheert door idioten die niet weten wat men in de auto of in de slaapkamer wil horen en die zelf vroeger op zolder of in de kelder vertoefden. Daarom zie ik er nu reeds vanaf. Geen muziek dus. 

Plaatje maar weer…. 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx