Plaatje maar weer (5) Noteer alvast de voor u importante februari-dagen

Leestijd: 3 minuten

Zoals elk jaar volgt ook nu de maand februari op de achter ons liggende januari, waarin tal van zin- en onzinvolle bijzondere dagen en evenementen plaatsgrepen. Ook in februari zijn uw dagen geteld…. noteer de voor u van importantie zijnde dagen alvast in uw smartphone of gewoon op uw be/scheurkalender in het toilet.

Februari 4
World Cancer Day; is goed dat hierbij wordt stilgestaan en het wordt tijd dat deze ziekte geheel wordt uitgebannen.

Februari 5
World Nutella Day; riekt mij naar een commerciële insteek van Ferrero die haar marktaandeel nog wat wil opkrikken. Prima hoor, zo’n actie van een paar weken terug met Nutella-potten voor zo’n 20% van de normale prijs.


Lees verder onder de advertentie


-Februari 6
International Day of Zero Tolerance to Female Genital Mutilation; nu zou dit inderdaad verboden moeten worden, echter wie van de uitvoerders en slachtoffers is op de hoogte van deze feestdag en hoe en waar bereik je ze? Denk niet dat ze RadioVisie lezen.

-Februari 7
National Send a Card to a Friend Day; mooi initiatief, maar dat kan je toch altijd doen, zonder een speciale dag? Vast weer een promo van het postbedrijf om het internet te beconcurreren.

-Februari 8
Propose Day: die dag kunnen ze beter overslaan naar mijn mening; heb al zoveel nutteloze zaken- voorstellen gehad dat de hele maand reeds is volgeboekt. Om nog maar te zwijgen over zeden- (loze) voorstellen.

-Februari 9
National Tootache Day: nu vraag ik me toch werkelijk af wat hier het nut van is? Moet je dan pijn in je bek hebben, je tandarts-rekening voor je hebben, of alleen maar aan andere slachtoffers denken?

-Februari 10
Dag van de Geweldloze Communicatie; op die dag schelden we elkaar dus slechts verrot, zonder verdere lichaamsdelen aan te wenden.

-Februari 11
Start van het Carnaval; vanaf vandaag dus een aantal duizend minder lezers hier…

-Februari 12
International Darwin Day; op deze dag ruimschoots aandacht voor Charles Darwin, de uitvinder van de evolutieleer. Zonder Charles zou de wereld er nu heel anders uitzien.(wikipediaat u maar).-Februari 13
World Radio Day: ‘World Radio Day is about celebrating radio, why we love it and why we need it today more than ever. A day to remember the unique power of radio to touch lives and bring people together across every corner of the globe’. ©Wikipedia (geen commentaar).

-Februari 14
Valentijn: dan worden we geacht lief te zijn tegen ex-, huidige én toekomstige partners. Dan kopen we allerhande rotzooi, waarmee je de liefde bewijst of bedrijft.

-Februari 15
Singles Awareness Day: en dat één dag na Valentijn. Is dat toeval of is dit een uitvinding van dating- site-uitbaters?

-Februari 16
Nationale Stakingsdag van het Openbaar Vervoer in België: Dit is niet een specifieke dag, want staken doen zij veel frequenter het gehele jaar door, dus delete of schrapt u deze dag maar.

-Februari 17
Doe Vriendelijk Dag; het hele jaar door mag je iedereen onheus bejegenen, maar alleen vandaag zijn we vriendelijk tegen elkaar. Pas maar op….

-Februari 18
Drink Wine Day; daar zit wat in, zeg maar wat in het vat zat, is zo zuur nog niet en dient vandaag genuttigd te worden. Proost!

-Februari 19
More than One Way to Mango Day; nou, ik hou het op slechts één keer en dat is meer dan genoeg.

-Februari 20
World Day of Social Justice: m.a.w. een dag voor eerlijke en juiste verhoudingen tussen het individu en de gemeenschap. Waarom is dat maar één keer per jaar?

-Februari 21
International Mother Language Day: een dag om stil te staan bij je eigen moerstaal en het promoten van meertaligheid. Wellicht tijd voor een Babylonische spraakverwarring?

-Februari 22
Thinking Day: ik denk, ik denk, wat jij niet dacht. En meer van dat soort spelletjes vandaag veronderstel ik.

-Februari 23
Hot Dog Biscuit Day: wie begrijpe, mag het komen uitleggen…

-Februari 24
De verjaardag van de moeder van uw columnist; laatste keer in 2005.

-Februari 25
Nationale Gedichtendag: op deze heuglijke dag zal voormalig coryfee Jan van Veen voordragen uit eigen én andermans dichterlijk werk.

-Februari 26
World NGO Day; ‘it is celebrated worldwide, bringing together people, supporters from the NGO sector, international leaders, governments, multi- and bilateral organizations, private sectors, communities, teachers, learners and experts in the field. Global theme: Celebrate, Commemorate and Collaborate’. Met andere woorden, een hele grote internationale afvaardiging die op kosten van uw en mijn belastingcenten luxueus eten en drinken. ©Wikipedia.

-Februari 27
Toad Hollow Day of Encouragement; nog één dag te gaan in februari en ik geef het vandaag al op.

-Februari 28
Rare Disease Day: dé dag dat vreemde ziekten worden gevierd én de dag dat uw columnist zich wederom in het hospitaal dient te melden.

De diverse radio- en televisiezenders zullen, bij gebrek aan items, ongetwijfeld gretig gebruik maken van deze super kalender. Plaatje maar weer…

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Vinylmoment van Manneke Pop – 27 (video) Joe Dassin - L’ été Indien Wij Vlamingen staan bekend om onze talenknobbel in het buitenland. En wat heeft dat met het Vinylmoment te maken? Dat leg ik je zo uit. Toen ik bij de KRO werkte hadden we uitzendi...
Nostalgische column Hans Knot (31) Rolling Radio Communication Facility In deze korte nostalgische terugblik neem ik je mee naar Amerika. Politiek is communicatie, zo wordt wel eens gezegd. Dat is misschien wat overdreven, maar belangrijk is communicat...
De Coverack Dossiers (11) Over afluisteren, bergen en bandrecorders In de jaren 70 van de vorige eeuw had ik een politiescanner. Met een goede antenne op twaalf  meter hoogte kon de de surveillance-auto’s van de politie in Amsterdam ontvangen....
Plaatje maar weer (22) “Ze hadden kampioen kunnen worden...” Het kon niet missen in België, Rusland en de rest van de wereld. Iedereen had het over de Rode Duivels. Iedereen ja, mensen op straat, in het café, thuis, voor de enorme beeldscher...
Kicken op radio en zo (5) To Make Great Radio Doorschuiven Eén van de grote uitdagingen in het verder professionaliseren van de radiowereld in Nederland is natuurlijk het opleiden van gedegen krachten die goed beslagen ten ...
Kolder en Kodder – 32 (video) 'Stan-daar(d)' Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Stip met rood Die maandag op de Dienst Mediacontrole. Klodder bekeek de algemene post. De pe...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Amptec
Spotlight
Amptec
Amptec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *