RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Plaatje maar weer – 44 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het is goed dat de media bij tijd en wijle niks om handen heeft, dan pikken ze tenminste een keer een ernstig verhaal op, zoals dat van Jean-Francois die aan de terminale ziekte CTX lijdt. Zijn verhaal, beknopt weergegeven, is dat zijn broodnodige medicijn ineens niet meer betaalbaar is omdat één of andere Italiaanse pillendraaier het specifieke patent voor de aanmaak hiervan heeft opgekocht en de verkoopprijs met factor driehonderd of meer verhoogd heeft.

Het gevolg laat zich raden.; Jean-Francois en nog een tiental andere CTX- lijders mogen hun leven vaarwel zeggen. En het betreft hier niet alleen medicijnen tegen/voor CTX, maar ineens blijkt dit ook het geval voor andere medicinale producten die patiënten een leefbaar leven moeten kunnen garanderen. We wisten allemaal al wel dat je bijvoorbeeld een doos hoofdpijnpillen zoals Aspro in Nederland voor minder dan de helft dan in België kan aanschaffen.

Vreemd in een Europese vrije handelszone. Maar dat anti-kanker en andere levensbedreigende ziekten niet meer betaalbaar bestreden kunnen worden omdat de Farma Maffia van de diverse overheden blijkbaar de vrije hand (lees markt) gekregen hebben, was nog niet zo bekend.

Dus Jean-Francois heeft op een of andere manier de pers kunnen bereiken met een publicatie als gevolg. En ja hoor… alle couranten, tv- én radiozenders springen er op en gaan ineens zelf testen uitvoeren. Jaren niets en ineens hoppa… Het Laatste Nieuws voert onderzoek naar prijzen van medicijnen en Test-Aankoop wil de Italiaanse pillendraaier voor de rechtbank slepen.

De eigenaar van Anderlecht (ja voetbal) en zoontje van rijke Belgische pillendraaiers, ene Marc Coucke springt ook in de ring om van de publiciteit te genieten. Hij gaat ineens de grondstof voor het voornoemde medicijn zelf importeren of zoiets. Hoe is hij en zijn papa en mama aan zoveel geld gekomen denkt u? Precies Farma Maffia ook in België.

Nu alles open en bloot wordt gelegd, kan de politiek niet achterblijven natuurlijk. Met de verkiezingen in aantocht worden de politiekers ook wakker en maken graag gebruik van de praatprogramma’s op de nationale televisie en radio, alwaar ze zelfs nog durven zeggen dat aan dit soort Maffia-praktijken een einde gemaakt moet worden.

Het interesseert ze geen moer, het is een mooi item om ‘goed over te komen’ bij de kiezer en ondertussen promoten ze zichzelf en hun partij. En de media heeft weer een aanslepend item. Kortom iedereen happy! Plaatje maar weer…


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx