fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Plaatje maar weer – 44 (video)

Het is goed dat de media bij tijd en wijle niks om handen heeft, dan pikken ze tenminste een keer een ernstig verhaal op, zoals dat van Jean-Francois die aan de terminale ziekte CTX lijdt. Zijn verhaal, beknopt weergegeven, is dat zijn broodnodige medicijn ineens niet meer betaalbaar is omdat één of andere Italiaanse pillendraaier het specifieke patent voor de aanmaak hiervan heeft opgekocht en de verkoopprijs met factor driehonderd of meer verhoogd heeft.

Het gevolg laat zich raden.; Jean-Francois en nog een tiental andere CTX- lijders mogen hun leven vaarwel zeggen. En het betreft hier niet alleen medicijnen tegen/voor CTX, maar ineens blijkt dit ook het geval voor andere medicinale producten die patiënten een leefbaar leven moeten kunnen garanderen. We wisten allemaal al wel dat je bijvoorbeeld een doos hoofdpijnpillen zoals Aspro in Nederland voor minder dan de helft dan in België kan aanschaffen.

Vreemd in een Europese vrije handelszone. Maar dat anti-kanker en andere levensbedreigende ziekten niet meer betaalbaar bestreden kunnen worden omdat de Farma Maffia van de diverse overheden blijkbaar de vrije hand (lees markt) gekregen hebben, was nog niet zo bekend.

Dus Jean-Francois heeft op een of andere manier de pers kunnen bereiken met een publicatie als gevolg. En ja hoor… alle couranten, tv- én radiozenders springen er op en gaan ineens zelf testen uitvoeren. Jaren niets en ineens hoppa… Het Laatste Nieuws voert onderzoek naar prijzen van medicijnen en Test-Aankoop wil de Italiaanse pillendraaier voor de rechtbank slepen.

De eigenaar van Anderlecht (ja voetbal) en zoontje van rijke Belgische pillendraaiers, ene Marc Coucke springt ook in de ring om van de publiciteit te genieten. Hij gaat ineens de grondstof voor het voornoemde medicijn zelf importeren of zoiets. Hoe is hij en zijn papa en mama aan zoveel geld gekomen denkt u? Precies Farma Maffia ook in België.

Nu alles open en bloot wordt gelegd, kan de politiek niet achterblijven natuurlijk. Met de verkiezingen in aantocht worden de politiekers ook wakker en maken graag gebruik van de praatprogramma’s op de nationale televisie en radio, alwaar ze zelfs nog durven zeggen dat aan dit soort Maffia-praktijken een einde gemaakt moet worden.

Het interesseert ze geen moer, het is een mooi item om ‘goed over te komen’ bij de kiezer en ondertussen promoten ze zichzelf en hun partij. En de media heeft weer een aanslepend item. Kortom iedereen happy! Plaatje maar weer…


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige
Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks.
Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast
Ik ben zo'n twee weken 'buiten dienst' geweest hier op dit plezierkwartier, genaamd RadioVisie, maar
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan
Johan Vanhee, in radiomiddens beter bekend als Johan Rood, die op 18 maart 2019 overleed, wordt
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo – 32 (audio)

Kolder en Klodder – 59 (video)

JLB gaat (soms) naar zee – 33 (audio & RV 12)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 53 (video)

Nostalgische column Hans Knot (55)

Dick is (nog steeds) radio actief – 18 (video)

Sluiten