RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 40 (video)

En dan is het eindelijk weer bijna Kerst… De donkere dagen komen er aan, dezelfde liedjes hoor je inmiddels op zo’n beetje alle radio’s. “So this is Xmas and a happy New Year”. Prachtig hoor Kerst, geen mens die denkt dat Jezus toen geboren werd (als het al waar is), maar allemaal bezig met restaurants boeken, kerstbomen halen, optuigen, kerstkaarten versturen en gezellige sfeer maken.

Ondertussen slaan gele hesjes alles kort en klein, (extreem) rechtse partijen in België stappen uit de regering en de weermannen en vrouwen voorspellen winter! Vreemd hoor, in de winter. Ik kan me nog herinneren dat mijn zusje en ikzelf met mijn ouders (of andersom), ‘Stille nacht, heilige nacht’ zongen met zo’n 45-toeren plaatje op de DUAL pickup. Met een munt op de afspeelarm, want anders bleef dat ding hangen.

Er stond een mooie echte kerstboom met ballen en meer. In de morgen rook je de boom, alsof je in het bos liep. Was geluk toen heel gewoon? Hier staat een nepboom, al 2,5 jaar omdat de doos zoek is én omdat er geen ruimte is om die nog op te bergen. Dus die blijft gewoon staan, al die tijd al. En dan met lichtjes aan, waardoor klanten zich openbaar afvragen waarom die kerstboom hier staat en licht geeft. Ook in de zomer.

Enfin, de nepboom heeft eergisteren een upgrade gehad, omdat één set aan- en-uit lichtjes van Chinese oorsprong niet meer aan en uit ging, sommige ballen niet meer normaal hingen en de kerstman vanwege de nicotine bruin was geworden én omdat de ACTION (winkel) de ballen en engelenhaar in de aanbieding had.

Dus al die ouwe rotzooi er uitgegooid en vernieuwd en geen bezoeker zegt hoe mooi de boom wel is, dit tot grote ontevredenheid van de versierder natuurlijk.

Nu zie ik op internet-tv, dat er maar liefst vijf tips zijn om je kerstboom op te tuigen. Even doorgenomen, nou ja… toen we vijftig jaar geleden nog geen Google hadden met deze schitterende tips, bedachten en deden we dat gewoon enthousiast zo maar. Niet goed blijkbaar. Met deze work-out-case kan je leren hoe je de boom mooi kan verstoppen. Ik zie geen groen, geen tak, niks meer, alleen maar die rotzooi. Prachtig!

En dan op vele radiostations alweer fijne kerstliedjes. Mooi, afgezaagd en strontvervelend. Moet dat nu al begin december? Doe dat een week voor de kerst. Maar dat kan niet want dan zit daar de top 100.000 en meer van die top 40 shit van eeuwen geleden. En ja in de top 10 staan geloof ik weer ‘Stairway to heaven’, ‘Hotel California’, ‘Child in time’ en ‘Bohemian Rhapsodie’. Echt verbazend en vernieuwend.

Niet moeilijk als je met een stembus naar stadswijken komt rijden om daar imbecielen hun liedje te laten stemmen. De meesten kunnen hun eigen naam niet schrijven en die stemmen dan voor de liedjes in de top 100.000 of iets van gelijke aard. Om dat volk een handje te helpen, hangen ze lijstjes op waar je uit kan kiezen. Wat denk je dat dit volk invult? Precies, telkens (al jaren) hetzelfde. Net als een jukebox zeg maar. Je gooit er geld in en drukt maar wat.

Ik hoop dat ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin weer eens nummer één wordt, want dat is een prachtig liedje, waarvan Robert Plant (composer/singer) zelf heeft gezegd “I must have been fucking drunk and drugged when I wrote this, as after all these years I still dont know what it’s all about”…

Plaatje maar weer…


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x