RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Plaatje maar weer (33)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Omdat het hier RàdioVisie is én omdat alweer veel oud mis-medewerkers van zeezenders boeken uitwerpen én omdat er frequent gevraagd wordt naar hoe het bij bepaalde avonturen nu echt zat, hierbij een bescheiden bijdrage ter informatie. 

Na de succesvolle rondzendingen van Laser 558, was ineens het geld op. Dus ging het schip naar binnen en werd het aangekocht door Ray Anderson, bekend van EAP. Wat moest ie er mee, net als de Ross Revenge in een haven parkeren en interessant doen? Dus dat ding werd verkocht aan de Ondergrondse Kerk (google en zie wat een prachtige organisatie dit is/was) om Dé Boodschap naar de Oostbloklanden uit zenden. 

Waarna het schip naar Portugal voer om op te knappen en er ook nog de Radio Paradijs-zenders en generatoren te installeren. De Communicator zou dan zo’n vijf zenders aan boord krijgen. De twee AM’s van haarzelf, de twee AM’s van Paradijs en dan nog een 30 kW FM zender erbij. 

Dat kost mazout (voor Nederlandse lezers: ‘diesel’) als je dat aanzet. Als het technisch al zou kunnen?! Radio Noordzee Internationaal had al genoeg problemen met minder zenders! 

De Communicator werd naar Portugal gebracht door de Bellatrix, de bevoorrader van de Ross Revenge, maar eerst voor de Belgische kust geparkeerd om even een partij drugs aan boord te krijgen. Dit allemaal zonder medeweten van de nieuwe eigenaars. Gelukkig is die transactie ‘gestrand’ (google maar) en kon uiteindelijk het schip naar Lissabon varen. De betrokkenen hebben later grote juridische problemen gekregen aangaande deze ‘grap’. 

Eenmaal in Lissabon raakte het geld weer eens op en in Nederland brak de pleuris uit. De Ondergrondse Kerk stak er via haar Duitse vestiging, gelinkt aan Evangelische Omroep (EO) opnieuw een pak geld in, maar het ging alsnog mis. Ondergrondse Kerken hebben ondergrondse relaties zoals Heerema. Wie heeft de oprichting van de TROS en EO betaald, denk je? Ene Paul Schockemohle speel hierbij ook grote rol… (google maar).

Kortom, Heerema en het weekblad Topics verschenen op het toneel. Een indoctrinerend magazine beheert door ene Henk Berg en betaald door Heerema. Topics zou later nog het nieuws voor Radio Monique aanleveren, wat daar blijkbaar geweigerd werd om rond te roepen.

Mijnheer Berg deed het niet goed genoeg, wat aanleiding gaf aan Heerema om mij s’nachts weken lang op te bellen met alleen deze boodschap; “Zeg tegen die klootzak, dat ie een klootzak is”. Soms drie keer per nacht. Verder niks. Tuut tuut tuut…. 

Heerema zag zijn centjes weer verdwijnen. Hij mocht ook nog in het gevang op de Antwerpse Belgiëlei vertoeven voor die zaak. Op de rechtszitting repliceerde hij op de opmerking van de rechter dat hij  “zoveel miljoen kwijt was” dat het “allemaal leergeld” was.

Het einde van het verhaal is dat de Duitse financiers naar mij belden en vroegen; “Zijn we nu al ons geld kwijt?”, waarop ik “jawhol” zei. “Dan schrijven we het wel af”, was het antwoord. Niet erg, want ze hebben eigen vliegveld. Daarna heb ik al het Paradijs-materiaal van het schip gehaald en naar België laten overkomen, terug in bezit genomen en nogmaals verkocht. 

De Communicator werd uiteindelijk overgedaan aan Gerro Vonk van HELP BV ter bediening van Radio Hollandia/Veronica. 

Plaatje maar weer (u mag dit keer zelf kiezen) 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx