Plaatje maar weer (33) Ondergrondse kerken hebben ondergrondse connecties

Leestijd: 3 minuten

Omdat het hier RàdioVisie is én omdat alweer veel oud mis-medewerkers van zeezenders boeken uitwerpen én omdat er frequent gevraagd wordt naar hoe het bij bepaalde avonturen nu echt zat, hierbij een bescheiden bijdrage ter informatie. 

Na de succesvolle rondzendingen van Laser 558, was ineens het geld op. Dus ging het schip naar binnen en werd het aangekocht door Ray Anderson, bekend van EAP. Wat moest ie er mee, net als de Ross Revenge in een haven parkeren en interessant doen? Dus dat ding werd verkocht aan de Ondergrondse Kerk (google en zie wat een prachtige organisatie dit is/was) om Dé Boodschap naar de Oostbloklanden uit zenden. 


Lees verder onder de advertentie


Waarna het schip naar Portugal voer om op te knappen en er ook nog de Radio Paradijs-zenders en generatoren te installeren. De Communicator zou dan zo’n vijf zenders aan boord krijgen. De twee AM’s van haarzelf, de twee AM’s van Paradijs en dan nog een 30 kW FM zender erbij. 

Dat kost mazout (voor Nederlandse lezers: ‘diesel’) als je dat aanzet. Als het technisch al zou kunnen?! Radio Noordzee Internationaal had al genoeg problemen met minder zenders! 

De Communicator werd naar Portugal gebracht door de Bellatrix, de bevoorrader van de Ross Revenge, maar eerst voor de Belgische kust geparkeerd om even een partij drugs aan boord te krijgen. Dit allemaal zonder medeweten van de nieuwe eigenaars. Gelukkig is die transactie ‘gestrand’ (google maar) en kon uiteindelijk het schip naar Lissabon varen. De betrokkenen hebben later grote juridische problemen gekregen aangaande deze ‘grap’. 

Eenmaal in Lissabon raakte het geld weer eens op en in Nederland brak de pleuris uit. De Ondergrondse Kerk stak er via haar Duitse vestiging, gelinkt aan Evangelische Omroep (EO) opnieuw een pak geld in, maar het ging alsnog mis. Ondergrondse Kerken hebben ondergrondse relaties zoals Heerema. Wie heeft de oprichting van de TROS en EO betaald, denk je? Ene Paul Schockemohle speel hierbij ook grote rol… (google maar).

Kortom, Heerema en het weekblad Topics verschenen op het toneel. Een indoctrinerend magazine beheert door ene Henk Berg en betaald door Heerema. Topics zou later nog het nieuws voor Radio Monique aanleveren, wat daar blijkbaar geweigerd werd om rond te roepen.

Mijnheer Berg deed het niet goed genoeg, wat aanleiding gaf aan Heerema om mij s’nachts weken lang op te bellen met alleen deze boodschap; “Zeg tegen die klootzak, dat ie een klootzak is”. Soms drie keer per nacht. Verder niks. Tuut tuut tuut…. Heerema zag zijn centjes weer verdwijnen. Hij mocht ook nog in het gevang op de Antwerpse Belgiëlei vertoeven voor die zaak. Op de rechtszitting repliceerde hij op de opmerking van de rechter dat hij  “zoveel miljoen kwijt was” dat het “allemaal leergeld” was.

Het einde van het verhaal is dat de Duitse financiers naar mij belden en vroegen; “Zijn we nu al ons geld kwijt?”, waarop ik “jawhol” zei. “Dan schrijven we het wel af”, was het antwoord. Niet erg, want ze hebben eigen vliegveld. Daarna heb ik al het Paradijs-materiaal van het schip gehaald en naar België laten overkomen, terug in bezit genomen en nogmaals verkocht. 

De Communicator werd uiteindelijk overgedaan aan Gerro Vonk van HELP BV ter bediening van Radio Hollandia/Veronica. 

Plaatje maar weer (u mag dit keer zelf kiezen) 

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Geen plaatje maar weer (32) Waterstof! Stof tot nadenken In plaats van Ben Bode die zijn verjaardag aan het overleven is, hier Johan Van Hee, aka Johan Rood, bekend van Radio Delmare, als plaatsvervanger met (hoe kan het ook anders) tech...
Plaatje maar weer – 31 (video) Zeer speesjaal toffe popwerkjes De vroegere Veronica en nu Nederlandse Top 40 verdwijnt van de radio! Niet echt. Even leek het er op. Je schrikt ervan. Meer dan vijftig jaar de best verkochte hits in volgorde aan...
Plaatje maar weer (30) Kijkt u mee? Kijkt u mee? U kan er niet meer langs zien, zoveel camera's hangen er in de stad, in parken, in gebouwen, op voetbalvelden en autowegen. George Orwell was klaarblijkelijk een ziene...
Plaatje maar weer (29) VTM maakt eigen nieuws Dat toen de radiostations vanaf zee hun eigen nieuws maakten, verjaardag vierden, van ankers sloegen, in brand vlogen en overvallen werden, had alles te maken met hun status. Comme...
Plaatje maar weer (28) Column om heel stiekem te lezen Het woord STIEKEM komt voort uit het Bargoens, een soort van geheimtaal voor dieven en zwervers. Wat kan je allemaal niet stiekem doen en waarom is het dan ineens leuker en spannen...
Plaatje maar weer – 27 (video) Where the streets have no name! De meest vreemde straatnamen kom je tegen en die zijn er niet zomaar gekomen, daar moest men wel wat voor doen... Een district of wijkraad bedenkt een naam en komt met een voorstel...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (19)
Kolder en Klodder – 46 (video)
De Playa Papers – 16 (véél audio)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 40 (video)
Nostalgische column Hans Knot – 43 (audio)
Dick is (nog steeds) radio actief – 5 (audio)
Sluiten