RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 54 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sociale media, internationaal onmisbaar geworden in de samenleving en waar het allemaal niet voor ge/misbruikt wordt. Een vlogger die meer volgers wil hebben, klimt dan maar met camera in een torenhoge zendmast om daar te zeggen dat hij schrik heeft van de hoogte en dat dit het domste is wat ie ooit gedaan heeft. Natuurlijk pakt de krant dit over, want die hebben doorgaans zelf niets te melden. 

Organisatie van vreetwedstrijden; zoveel mogelijk frikandellen, hamburgers, gehaktballen of zoals onlangs een wedstrijd donuts eten. De winnaar verorberde 235 donuts in zes minuten. De waanzin alleen al, maar goed het komt tot in je huiskamer en alweer pakt de krant dit over. 

Oproep tot coma-zuipen op ‘all you can drink parties’. Tja… daar wordt over bericht met beeldmateriaal natuurlijk. En je kan het al raden, het komt in de krant.  Nep-nieuws waar sommige aktie-groepen of geheime diensten bijvoorbeeld verkiezingen mee willen beïnvloeden en/of personen beschadigen. Ja, het komt in de krant. 

God en iedereen twittert tegenwoordig, van gillende keukenmeiden tot aan ministers aan toe, alleen maar om in het nieuws te komen. Ja, de krant neemt het over. Een schoolvoorbeeld hoe de kranten zich laten gebruiken (of ze willen dat zelf) middels een artikel met de kop “Zeven parlementsleden laten op feestboek weten dat ze holibi’s niet mogen”. Dat wist ik niet, dus nu ga ik even op feestboek kijken. Bingo. 

Conclusie, de kranten jagen zelf niet meer op nieuws. Nee, dat zijn de grootste ‘volgers’ geworden en nemen klakkeloos over wat op de sociale media wordt neergekwakt. Media-verloedering noemt zoiets. Met dat ‘volgen’ en publiceren, maken ze die platforms nog groter en dat is precies van de ge-misbruikers willen én ze brengen imitators op een idee. 

Praten we nog gewoon met elkaar? Of checken we om de tien minuten onze twitter, feestboek, instagrams en wat je nog meer hebt? Er zijn ook goede dingen die van de sociale media worden overgenomen en die in de krant komen. Zo kan je op het internet blijkbaar voor zestig euri een magneetsysteempje aanschaffen, dat de watermeter (de teller dus) doet stoppen met tellen. 

Dus lees ik in de krant een repliek van de watermaatschappij die dat nog niet bleek te weten. Dank zij de sociale media en de krantvolgers ben ik nu ook op de hoogte en heb al gegoogled om dit te bestellen. Plaatje maar weer en schrik niet, want dit werd zojuist gespeeld op Radio Noordzee Internationaal (internetversie). 

https://www.youtube.com/watch?v=THcbQyFtCqg

Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Plaatje maar weer – 53 (audio)

De geschiedenis herhaalt zich... Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de Lees verder

Plaatje maar weer – 52 (video)

Na enig verstek (sorry en dank voor overnames), wederom een bijdrage van uw on-vaste columnist. Lees verder

Plaatje maar weer – 51

Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag, Lees verder

Plaatje maar weer – 50 (video)

Wat men allemaal niet onderzoekt en test, ongelooflijk. Blijkt dat ze in een of andere Lees verder

Plaatje maar weer – 49 (video)

Voordat het misbruik losbarst, eerst grote dank aan Natsie, die redder in de nood is Lees verder

Plaatje maar weer – 48 (video)

Afgelopen week heb ik zeker wel tien keer het bericht gelezen, met bijpassende foto's, van Lees verder

Plaatje maar weer – 47

Groen Links of Groen Rechts?Lees ik daar toch zeker in het Laatste Nieuws (Het Vlaamse Lees verder

Plaatje maar weer – 46 (video)

Omdat alles in het nieuws de afgelopen dagen niet zo florisant was; moordende Turken in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx