RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 51

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag, maar ik ben gestruikeld over een losliggend tapijt waardoor het schrijvend element naar een tweede plan verplaatst moest worden. Natsie is met verlof dus. Laat maar. Of toch niet, merci aan Philippe Derluyn om over te nemen. In nood kent men zijn piratenvrienden. 

Korte, maar volle aandacht op deze eerste dag van de meimaand voor een interessant epistel over wat op zee – internationale wateren dus -zoal kan geschieden. Om het geheugen van de oude en jonge lezers hier op te frissen. In de vorige eeuw waren er zeezenders, omdat je vanaf land geen radio mocht maken. Vanaf zee trouwens ook niet, want zodoende heeft de overheid mijn flauwekul – Radio Paradijs – van zee gehaald. 

Wikipedia maar eens! Je moet vandaag niet werken, dus kan je net zo goed je vrije uren nuttig invullen. OK, hieronder een verhaal dat genoeg zegt over internationale wateren en de aansprakelijkheid als er aldaar toch wat gebeurt. Aan boord van een schip bijvoorbeeld.  

Een verkrachtingszaak is erg en de dader mogen ze kielhalen, doch leest en onthoudt u allen dat ‘wij’ van de zendschepen Ross Revenge en de Magda Maria gelijk hadden en de overheid niet. Vandaar ook dat ‘we’ alle rechtszaken gewonnen hebben. Weliswaar hebben ‘we’ ook alles verloren, maar dat is voor een volgende keer. 

Artikeltje maar weer…  Hier dus.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx