fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Plaatje maar weer – 48 (video)

Afgelopen week heb ik zeker wel tien keer het bericht gelezen, met bijpassende foto’s, van één of ander ‘radiostation’ (meestal internetradio) dat alweer een ‘nieuwe’ studio had gebouwd. Hebben die nu geld over of niks anders te doen?

Decoupeerzaag uit de kast om een nieuwe mengtafel te laten verzinken, kabelbinders voor meters audio-, internet- en stroomkabels onder het nieuwe studiomeubel. Op het meubel minstens één platenspeler en voor de rest een zooi processors waar de nieuwe eigenaar niet eens van begrijpt hoe dat juist in te stellen. 

Geen jingle-players meer, want die zitten al geprogrammeerd in één of meerdere weggestopte lap- of desktops. Voorts liefst zo’n drie tot vier flatscreens om te zien welk plaatje straks ten gehore wordt gebracht en vooral wanneer het begint en verder enkel weer- en verkeersberichten, want iets anders kunnen deze studiobouwers toch niet uitbrengen. 

Je vraagt je af waarom dat soort mensen al die moeite doen en dan, na al dat gezaag en gemonteer, nog tig pics op het net zetten ter bewondering door derden. Er luistert toch geen hond. Ik heb voor de aardigheid eens opgezocht hoeveel streamers/luisteraars, vooral die radio’s met nieuwe studio’s, zo gemiddeld hebben. Soms niet eens DRIE… Misschien goedkoper om de luidsprekers voor het open raam te zetten? 

Ok, het is een hobby en menigeen denkt radio te kunnen bedrijven, doch dat is echt niet voor iedereen weggelegd en bovendien is het wel belangrijk dat er luisteraars zijn, want met hen kan je misschien nog wat reclame-inkomsten genereren. 

Ja, ik hoor je al zeggen “en jij dan, Radio Caroline was ook een zootje”. Correct, maar ondanks dat we geen mooie studio hadden en dat zo’n beetje alles kapot was, genereerden we in ieder geval een boel luisteraars. Over de programma-inhoud zullen we inderdaad maar zwijgen. 

Is het nu louter en alleen de techniek van het internet dat er ineens zoveel radiostations zijn met elk half jaar nieuwe studio’s? Waanzin, geen luisteraar ziet dat en heeft daar ook geen interesse voor. Een luisteraar wil zich een beetje vermaken, niet alleen zijn en/of gewoon muziekbehang horen. En daar helpt geen processor, of decoupeerzaag aan.

Plaatje maar weer…


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Plaatje maar weer – 63 (audio)

De Caroline Bible Krijgt uw columnist daar plots een boek in zijn brievenbus gegooid. Gelukkig Lees verder

Plaatje maar weer – 62 (audio)

Plassen met media Het wordt steeds gekker, ik wist niet dat er beeldschermen met reclame Lees verder

Plaatje maar weer – 61 (video)

Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat Lees verder

Plaatje maar weer – 60 (audio & video)

Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige Lees verder

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
Rudy De SaedeleirPVM Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
PVM
Gast
PVM

“Je vraagt je af waarom dat soort mensen al die moeite doen en dan, na al dat gezaag en gemonteer, nog tig pics op het net zetten ter bewondering door derden. Er luistert toch geen hond. Ik heb voor de aardigheid eens opgezocht hoeveel streamers/luisteraars, vooral die radio’s met nieuwe studio’s, zo gemiddeld hebben. Soms niet eens DRIE… Misschien goedkoper om de luidsprekers voor het open raam te zetten? ”

Hoe kan je opzoeken hoeveel streamers/luisteraars een station heeft? Ben wel benieuwd.

Rudy De Saedeleir
Beheerder

Als je het streamadres hebt en de stream werkt via Shoutcast of Icecast, dan is het aantal luisteraars (op dat eigenste moment) doorgaans eenvoudig te traceren, al heb je natuurlijk geen inzage in de volledige statistieken. Dit is bv. de link naar één van de streams van radio PROS: http://audiostreamen.nl:8012/index.html?sid=1
Als de stations in de publieke directories van Shoutcast of Icecast zitten, dan is het uiteraard nog eenvoudiger. Dan kijk je gewoon hier – https://directory.shoutcast.com/ – of hier – http://dir.xiph.org/

Meer in Column
Kicken op radio en zo (36)

Kolder en Klodder – 63 (video)

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 1 (video)

JLB gaat een laatste keer naar zee (37)

Nostalgische column Hans Knot (58)

Dick is (nog steeds) radio actief – 22 (video)

Sluiten