fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Plaatje maar weer – 48 (video)

Afgelopen week heb ik zeker wel tien keer het bericht gelezen, met bijpassende foto’s, van één of ander ‘radiostation’ (meestal internetradio) dat alweer een ‘nieuwe’ studio had gebouwd. Hebben die nu geld over of niks anders te doen?

Decoupeerzaag uit de kast om een nieuwe mengtafel te laten verzinken, kabelbinders voor meters audio-, internet- en stroomkabels onder het nieuwe studiomeubel. Op het meubel minstens één platenspeler en voor de rest een zooi processors waar de nieuwe eigenaar niet eens van begrijpt hoe dat juist in te stellen. 

Geen jingle-players meer, want die zitten al geprogrammeerd in één of meerdere weggestopte lap- of desktops. Voorts liefst zo’n drie tot vier flatscreens om te zien welk plaatje straks ten gehore wordt gebracht en vooral wanneer het begint en verder enkel weer- en verkeersberichten, want iets anders kunnen deze studiobouwers toch niet uitbrengen. 

Je vraagt je af waarom dat soort mensen al die moeite doen en dan, na al dat gezaag en gemonteer, nog tig pics op het net zetten ter bewondering door derden. Er luistert toch geen hond. Ik heb voor de aardigheid eens opgezocht hoeveel streamers/luisteraars, vooral die radio’s met nieuwe studio’s, zo gemiddeld hebben. Soms niet eens DRIE… Misschien goedkoper om de luidsprekers voor het open raam te zetten? 

Ok, het is een hobby en menigeen denkt radio te kunnen bedrijven, doch dat is echt niet voor iedereen weggelegd en bovendien is het wel belangrijk dat er luisteraars zijn, want met hen kan je misschien nog wat reclame-inkomsten genereren. 

Ja, ik hoor je al zeggen “en jij dan, Radio Caroline was ook een zootje”. Correct, maar ondanks dat we geen mooie studio hadden en dat zo’n beetje alles kapot was, genereerden we in ieder geval een boel luisteraars. Over de programma-inhoud zullen we inderdaad maar zwijgen. 

Is het nu louter en alleen de techniek van het internet dat er ineens zoveel radiostations zijn met elk half jaar nieuwe studio’s? Waanzin, geen luisteraar ziet dat en heeft daar ook geen interesse voor. Een luisteraar wil zich een beetje vermaken, niet alleen zijn en/of gewoon muziekbehang horen. En daar helpt geen processor, of decoupeerzaag aan.

Plaatje maar weer…


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Plassen met media Het wordt steeds gekker, ik wist niet dat er beeldschermen met reclame
Is dit nu radio of televisie??? In het jaar dat de radio honderd jaar bestaat
Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige
Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks.
Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast
Ik ben zo'n twee weken 'buiten dienst' geweest hier op dit plezierkwartier, genaamd RadioVisie, maar
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
Rudy De SaedeleirPVM Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
PVM
Gast
PVM

“Je vraagt je af waarom dat soort mensen al die moeite doen en dan, na al dat gezaag en gemonteer, nog tig pics op het net zetten ter bewondering door derden. Er luistert toch geen hond. Ik heb voor de aardigheid eens opgezocht hoeveel streamers/luisteraars, vooral die radio’s met nieuwe studio’s, zo gemiddeld hebben. Soms niet eens DRIE… Misschien goedkoper om de luidsprekers voor het open raam te zetten? ”

Hoe kan je opzoeken hoeveel streamers/luisteraars een station heeft? Ben wel benieuwd.

Rudy De Saedeleir
Beheerder

Als je het streamadres hebt en de stream werkt via Shoutcast of Icecast, dan is het aantal luisteraars (op dat eigenste moment) doorgaans eenvoudig te traceren, al heb je natuurlijk geen inzage in de volledige statistieken. Dit is bv. de link naar één van de streams van radio PROS: http://audiostreamen.nl:8012/index.html?sid=1
Als de stations in de publieke directories van Shoutcast of Icecast zitten, dan is het uiteraard nog eenvoudiger. Dan kijk je gewoon hier – https://directory.shoutcast.com/ – of hier – http://dir.xiph.org/

Meer in Column
Kicken op radio en zo (36)

Kolder en Klodder – 63 (video)

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 1 (video)

JLB gaat een laatste keer naar zee (37)

Nostalgische column Hans Knot (58)

Dick is (nog steeds) radio actief – 22 (video)

Sluiten