fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Plaatje maar weer – 42 (video)

De zesdelige televisie-serie gebaseerd op het boek met gelijknamige titel van Astrid Holleeder, scoorde een flink kijkcijfer bij de eerste aflevering. De kijkers willen alleen ondertitels, want je kan er praktisch niets van verstaan.

Niet alleen vanwege de gehanteerde Amsterdamse slang/spraak maar vooral door de slechte geluidsopname. Een kijker twitterde; “Ik heb maar op de toets voor doven en slechthorenden gedrukt, kon ik er tenminste nog iets van begrijpen.” Voor degene die niet weet waar het over gaat: Astrid, de zus van beroepscrimineel Willem Holleeder, heeft een boek over haar broer geschreven met de titel ‘Judas’, want dat is hij volgens haar.

Hoe het ook zij, het is een schurk, want zijn hele leven is hij bezig mensen te bedreigen, te ontvoeren (Alfred Heineken bijvoorbeeld), afpersen en opdracht geven tot liquidaties. Momenteel loopt er alweer een rechtszaak tegen hem en dat is een heel media-spektakel. Op deze zittingsdagen hoopt het openbaar ministerie te kunnen aantonen dat hij dát gedaan heeft waarvan hij beschuldigd wordt.

Camera’s overal, behalve binnen in de zaal natuurlijk, daar mag alleen getekend worden. Terwijl hij toen hij even op vrije voeten was, gaf hij uitgebreid televisie-interviews over zijn zonden. Dus alle camera’s van vele tv-stations, vooral die van de sensationele, werden strategisch opgesteld vlak voor de toegang van de ‘bunker’. Een speciale rechtbank beschermd tegen kernbommen, etc.

Verslaggevers doen alsof ze op de gouden koets wachten die voorbijkomt en dan hét moment… “Daar komt hij, twee donkere snelle auto’s met getinte ramen komen aangescheurd. Je ziet dus niets, de garagedeur gaat open en dat was het. Holleeder is binnen. Ook binnen is bijna altijd Peter R. de Vries, die in zijn vrije tijd misdaadverslaggever is en oplosser.

Hij en Holleeder hadden vroeger redelijk veel contact, dus ze ‘vertrouwden’ elkaar. Sinds Holleeder, de Vries bedreigt heeft, heeft deze laatste een bandje boven gehaald en in de rechtbank afgespeeld met daarop een telefoongesprek tussen hem en Holleeder, waarin Willem bijna alles toegeeft, wat hij in de rechtbank stellig ontkent.

Dan maar even naar ‘onze’ rechtbankverslaggeefster Saskia Bellens die met wapperende haren, met de bunker achter haar in beeld, publiekelijk maakt wat er zojuist binnen besproken is. Ze doet net alsof ze jaren met Willem Holleeder in de klas heeft gezeten. Nou dat kan niet, want hij is misschien maar één maand naar school geweest in zijn leven.

Saskia weer naar binnen om te twitteren, en de kijker wordt terug naar de studio gestuurd, waar een andere ouwehoer-misdaad-expert het nog eens dunnetjes gaat herhalen. Kortom, die criminelen zijn dan misschien wel crimineel, maar zonder hen had de media niet veel spectaculairs aan nieuws te bieden.

Zo reiken en schudden ze elkaar de hand. Holleeder en de Vries vinden het prachtig om in beeld te zijn. Astrid doet goede zaken met de verkoop van haar boek en de televisie ook gezien het aantal kijkers. En in een talkshow hebben ze weer een fijn avondvullend onderwerp ‘de criminaliteit’. Overigens zonder Holleeder aka Judas zou deze column ook een ander onderwerp gehad hebben.

Plaatje maar weer…


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan
Johan Vanhee, in radiomiddens beter bekend als Johan Rood, die op 18 maart 2019 overleed, wordt
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor
Sociale media, internationaal onmisbaar geworden in de samenleving en waar het allemaal niet voor ge/misbruikt
De geschiedenis herhaalt zich... Tot 1974 lagen er (radio)piratenschepen voor het Nederlandse Scheveningen. Vanaf de
Na enig verstek (sorry en dank voor overnames), wederom een bijdrage van uw on-vaste columnist.
Deze keer geen ‘Johan Van Hee versus BB’. En sorry voor mijn afwezigheid afgelopen woensdag,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (30)

Kolder en Klodder – 57 (video)

JLB is echt naar zee – 33 (audio)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 51 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 53 (video)

Dick is (nog steeds) radio actief – 16 (audio & video)

Sluiten