RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Plaatje maar weer – 25 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl de ene weerman beweert dat deze zomer zich tot eind oktober voortzet, een ander waarschuwt dat het met ons klimaat 5 over 12 is en een weervrouw ons voorbereid op hevige onweders, zoeken de ijsmeesters in Friesland al vast hun meetlatten op en bestuderen nu reeds de weersvooruitzichten medio winter.

Hopelijk blijft de zomer tot aan de winter, opdat we dat gezeur niet de hele dag op radio, tv en in de krant krijgen van ‘gaat de elfstedentocht door, of niet?’. Trouwens, wat is het nut of lol van zo’n ellende-tocht? Staan daar duizenden niets te doen hebbenden naar voorbij schaatsende stakkers te kijken. Ondertussen met bevroren oren, neuzen, vingers en tenen. Wat een evenement! De deelnemers die, binnen de gestelde tijd het einde halen krijgen, meen ik, een kruisje of zo. Hebben ze wel zelf betaald met hun inschrijfgeld. De losers krijgen niet eens een hand.

Dat brengt me op een ander wereld-evenement: dé vierdaagse. Goed, tig- duizenden wandelaars doen mee, dus over belangstelling valt niet te klagen. Maar waarom vier dagen? Je betaalt al om mee te mogen doen, de meesten hebben nog nooit meer dan twee kilometer gewandeld en juist die hebben prachtige nieuwe Nikes gekocht en zijn de eersten die vol blaren moeten afhaken. Degenen die zich vier lange en meestal hete dagen te barsten hebben gewandeld (waarheen, waarvoor?) ontvangen ook een metalen kruisje. De losers wederom niks.

Waarom zou ik betalen om tussen talloze doodlopers, vier dagen van hot naar her te marcheren? Wie verzint al die evenementen en waarom moet iedereen daar aan meedoen? Wat hebben we zoal: De Refugee Walk in België. In september mag je tegen betaling veertig kilometer gaan wandelen, opdat je je één voelt met vluchtelingen en asielzoekers die ook kilometers gelopen hebben. Welnee, die komen met de Eurolines en Flixbussen.

De 11-strandentocht; kan je vanaf 11 stranden in Nederland, voor 35 euro kiezen uit 60, 40 of 20 kilometer wandelen of hardlopen naar keuze. Als ik naar het strand ga, wil ik zwemmen. Tijdens de 31ste Heuvelland-4daagse, veronderstel ik dat je als deelnemer zo’n vier dagen in groepsverband door de heuvels trekt. Ook hier weer, hoezo vier dagen?

Er zijn ook nog evenementen als Strand-2daagse, Strand-3daagse, Avond- 4daagse, Zomeravond-wandelingen en Krekentochten. Voorts een Belgische Regionale Wandeldag en een Zomerse Fietstocht in Sint-Pieters-Rode voor de Wereld-Vrede-Vlam. Waarom zou ik een partij gaan fietsen (tegen betaling) voor de wereldvrede, die er niet is en trouwens ik heb geen fiets. Wat me wel leuk lijkt is de binnenkort te houden Fiets-3daagse in Meeuwen België, want dat begint en eindigt in café ‘In The Mood’!

Tot slot is er ook nog een Wiko Roller Bike Parade in Leuven, waar je denk ik, alleen op rolschaatsen welkom bent, echter ik begrijp niet goed de term Bike in dit evenement. Na al deze wandel, schaats, fiets, hardloop en andere groepsevenementen te hebben doorgenomen, ben ik te moe om nog naar de Aldi te gaan, dus plaatje maar weer…


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx